Κύπρος

Κυπελλούχος Κύπρου η ΑΕΛ μετά από 30 χρόνια (video)

Από το 1989 περίμενε η ΑΕ Λεμεσού την κατάκτηση του Κυπέλλου και ήρθε με καθαρή νίκη 2-0 απέναντι στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Σκόρερς για τους «κίτρινους» οι Ντόσα και Αντάμοβιτς.

Η ΑΕ Λεμεσού περίμενε 30 χρόνια για την κατάκτηση ενός Κυπέλλου και σήμερα το έκανε πράξη, για 7η φορά στην ιστορία της. Με μια καθαρή νίκη 2-0 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μέσα στο «ΓΣΠ» έφτασε στο τέλος του δρόμου και κατέκτησε την κούπα με τα γκολ του Ντόσα, μόλις στο 10ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ και με τον Αντάμοβιτς στο 66’ να παίρνει το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Βάτερμαν, σε προσπάθεια του Μακρή.

Μόλις στο 10ο λεπτό ο Αβραάμ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντόσα με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Στο 19’ ο Τάμαρι ζήτησε πέναλτι, χωρίς όμως να δοθεί κάτι, ενώ στο 35’ ο Τάμαρι είχε δοκάρι σε προσπάθεια με ψαλιδάκι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μακρής είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, αλλά αστόχησε εξ’ επαφής, μετά από προσπάθεια του Αβραάμ.

Στο 60’ ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από δύσκολη θέση, για να έρθει η φάση που έκρινε οριστικά το ματς στο 66’, με τον Μακρή να αξιοποιεί το λάθος του Βούρου, να χάνει το τετ-α-τετ με τον Βάτερμαν, αλλά στην επιστροφή από την απόκρουση του πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ, ο Αντάμοβιτς τον απέφυγε και έκανε το 0-2. Το ματς είχε εντάσεις και διακοπές στη συνέχεια, χωρίς όμως ν’ αλλάξει κάτι και η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο για 7η φορά και για πρώτη, ύστερα από 30 χρόνια.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Γιάκολις (56' Μπέζιακ), Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Καζού, Μοράις, Σόουζα (69' Βιντιγκάλ), Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Νατέλ (83' Αλωνεύτης)

ΑΕΛ: Βοζίνια, Νιλς, Τεξέιρα, Ντόσα, Λαφράνς, Αβραάμ (61' Γουίλερ), Γκαζτανιάγα, Νταβόρ, Ντα Σίλβα (50' Αντάμοβιτς), Μακρής, Χουράδο (88' Σχρανς)





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x