Super League 2

Ο... νέος Απόλλων έχει ποδοσφαιρικό πλάνο

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη του και ξεκινάει το «χτίσιμο» του νέου Απόλλωνα Σμύρνης με ποδοσφαιρικές κινήσεις, όπως αυτή του Αντώνη Μανίκα και του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο... νέος Απόλλων Σμύρνης «χτίζεται» από το μηδέν!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία δύο χρόνια μετά την επιστροφή της στην Super League επιστρέφει στην δεύτερη κατηγορία και ο σχεδιασμός της για την άμεση επάνοδο που αποτελεί αυτοσκοπό, έχει ξεκινήσει ήδη! Το πρωτάθλημα δεν έχει ούτε μήνα που έχει ολοκληρωθεί, ενώ για την έναρξη της Super League 2 έχουμε ακόμη 3,5 μήνες. Ωστόσο, το αφεντικό του Απόλλωνα, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του.

Έχει ξεκινήσει ήδη να χτίζει τον «νέο» Απόλλωνα, όπως τον χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να παρουσιάσει τα νέα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και το έχει κάνει προς το παρόν, με κινήσεις ποδοσφαιρικές και στοχευμένες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν «χρυσές» και να οδηγήσουν τον ιστορικό σύλλογο ξανά εκεί που ανήκει, στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ξεκινάμε από την επιλογή του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ένας προπονητής που στον Ηρακλή έκανε εξαιρετική δουλειά, είχε δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύλλογο και ακόμη και την χρονιά που υποβιβάστηκε λόγω των χρεών του, έπαιζε ποδόσφαιρο που μπορούσες να το δεις ευχάριστα. Ένας έμπειρος τεχνικός, που ξέρει και από την δεύτερη κατηγορία, έχει παίκτες που τους έχει... φτιάξει ο ίδιος, μα πάνω από όλα μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ένας σκληρός προπονητής με... εκρηκτικό χαρακτήρα, ένας δουλευταράς που μπορεί να φτιάξει μια καλή ομάδα, η οποία θα κερδίσει την άνοδο στην Super League.

Και περνάμε στην επιλογή του Αντώνη Μανίκα στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Χρόνια στο... κουρμπέτι, τόσο ως τερματοφύλακας στον Πανιώνιο, τον Λεβαδειακό, τον Εθνικό και την Καλλιθέα όσο και ως προπονητής σε ομάδας της δεύτερης κατηγορίας αλλά και ως μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου από διάφορες θέσεις. Ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τις μικρότερες κατηγορίες και βρίσκει τις καλύτερες λύσεις από αυτές, ενώ έχει το... μάτι να βρει και ταλαντούχους πιτσιρικάδες. Έκανε αρκετές επιλογές στον Πανιώνιο που του βγήκαν και «έβγαλε» παίκτες που πήραν στη συνέχεια καλές μεταγραφές.

Ο Μασούρας που ήρθε από τον Ηλυσιακό και πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό μία από αυτές. Ο Σπιριντόνοβιτς, επίσης. Ο Κολοβός, ο Χατζηϊσαΐας και ο Λαμπρόπουλος τρεις ακόμη περιπτώσεις. Και φυσικά, μην ξεχνάμε τον Σάμαρη που ήταν από τις πρώτες του επιλογές όταν πήρε το πόστο του στο Πανιώνιο. Φυσικά, σαν παλαίμαχος τερματοφύλακας είχε λόγω και στις αποκτήσεις στον «άσσο», με τους «κυανέρυθρους» να αποκτούν αρκετά καλούς παίκτες όπως ο Κότνικ. Την ίδια ώρα, πάντως, έχει αρκετά καλές επαφές με το εξωτερικό, όπως και την αγορά της Αργεντινής απ’ όπου είχε φέρει τον Βιγιάλμπα στη Νέα Σμύρνη.

Αυτές οι δύο κινήσεις είναι εξαιρετικές και απολύτως... ποδοσφαιρικές! Φυσικά, υπάρχει και ο Γιώργος Γεωργίου στον ρόλο του προέδρου. Μία κίνηση που αποσκοπεί στο να ακούγεται συχνά το όνομα τού Απόλλωνα Σμύρνης στην ραδιοφωνική εκπομπή που έχει ο πολύπειρος δημοσιογράφος αλλά και στο να βοηθήσει με τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις και τις διασυνδέσεις του την ομάδα.

Το ξεκίνημα του νέου Απόλλωνα, λοιπόν, γεννάει ελπίδες. Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης δείχνει πως έχει μάθει από τα λάθη στα οποία υπέπεσε τα περασμένα χρόνια και φαίνεται πως είναι διατεθειμένος για μια καινούργια αρχή. Εφόσον καταφέρει δε, να φέρει πίσω τον κόσμο στο γήπεδο τότε η Ελαφρά Ταξιαρχία θα αρχίσει να πατάει γερά ξανά στα πόδια της. Και φυσικά να δώσει μία λύση στο πρόβλημα που έχει με μερίδα από τους οργανωμένους. Γιατί στη νέα προσπάθεια που κάνει, ο Απόλλων έχει ανάγκη άπαντες δίπλα του. Δεν περισσεύει κανένας! Πόσω μάλλον σε έναν σύλλογο που δεν έχει τον τεράστιο αριθμό φιλάθλων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x