Διονύσης Δεσύλλας

Ο ρεαλισμός του Νταμπίζα, τα... λίγα και οι επόμενες κινήσεις του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Νταμπίζα και για τον πράσινο σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς.

Ο Νίκος Νταμπίζας φάνηκε ρεαλιστής στα όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Κορωπί. Δεν έκανε κάποια σοβαρή αποκάλυψη. Δε μάθαμε κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά δεν είναι και αυτή δουλειά του. Αποτύπωσε την Παναθηναϊκή πραγματικότητα ενόψει και της νέας σεζόν, ήταν προσγειωμένος και προσπάθησε να βάλει σε μια τάξη όλα τα θέματα.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» μίλησε για την άνεση την οποία θα έχει φέτος η ομάδα σε ό, τι έχει να κάνει με τη δυνατότητα να προχωρήσει σε «κανονικές» μεταγραφές, ανέφερε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι αναφορικά με τα οικονομικά, ξεκαθάρισε ότι ο μεγάλος στόχος θα είναι η συνέπεια και η ενότητα σε κάθε επίπεδο, αλλά και να παρουσιαστεί στο γήπεδο μια ομάδα πιο ανταγωνιστική που θα μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα, στο μέτρο του δυνατού.

Ο «Ντάμπι» επανέλαβε αρκετές φορές τη λέξη «ενότητα». Ξέρει πολύ καλά ότι, λόγω των όσων έχουν γίνει διοικητικά και των όσων έζησε και στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε, οι σχέσεις με τον κόσμο είναι σε οριακό επίπεδο. Όχι για όσα συμβαίνουν στην ομάδα, αλλά για όσα έχουν γίνει στα της ΠΑΕ. Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» δεν είναι αφελής, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Δεν μπορεί, όμως, και να το αλλάξει. Δεν είναι αυτός μεγαλομέτοχος, δε βάζει αυτός χρήματα. Αυτός σχεδιάζει με αυτά που έχει. Και πάνω σ’ αυτά θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η ενότητα είναι πολύ σημαντική. Ο Νταμπίζας θα ήθελε πολύ να δει έναν Παναθηναϊκό ενωμένο σε χορτάρι και εξέδρα, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο μέλλον της ΠΑΕ αύριο – μεθαύριο. Την ενότητα, βέβαια, δεν μπορεί να την απαιτήσει κανείς. Μπορεί να την κερδίσει. Αλλά στον Παναθηναϊκό αυτό δεν μπορεί να συμβεί ΜΟΝΟ από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η κατάσταση είναι πιο μπερδεμένη και καταλαβαίνουμε όλοι το «γιατί».

Από εκεί και πέρα, πρέπει να κρατήσουμε ότι το μεταγραφικό μπάτζετ δε θα εξαρτηθεί απόλυτα από το τι θα γίνει στο μέτωπο των αποδεσμεύσεων. Ο Νταμπίζας ξεκαθάρισε αυτό που λίγο – πολύ γνωρίζαμε και είχαμε τονίσει αρκετές φορές. Ότι, δηλαδή, προτεραιότητα έχουν οι ανανεώσεις και οι αποχωρήσεις και πάνω σ’ αυτά δουλεύει αυτό το διάστημα ο ίδιος. Όμως, ένας προϋπολογισμός για την ενίσχυση έχει γίνει και όλα τα υπόλοιπα θα είναι εξτρά. Είτε από αποδέσμευση, είτε από μια ενδεχόμενη πώληση. Φυσικά, τα χρήματα θα είναι λίγα για το μέγεθος του τριφυλλιού. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Στη φάση την οποία βρίσκεται τώρα η ΠΑΕ, μετά τα όσα γνωστά έχουν συμβεί στο παρελθόν, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Εκτός κι αν στο άμεσο μέλλον εμφανιστεί κάποιος ο οποίος θα μπορέσει να πάρει το κλαμπ και να το βγάλει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση...

Οσον αφορά στα των μεταγραφών, ακόμη βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο. Ο Νταμπίζας, φυσικά, έχει ξεκινήσει επαφές, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι σύντομα. Το πιθανότερο είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν γίνει 3 κινήσεις, οι μισές δηλαδή απ’ αυτές που περιλαμβάνει το πλάνο του Παναθηναϊκού. Επίσης, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι Μουνιέ, Άλτμαν και Οικονόμου θα αποτελέσουν παρελθόν, είτε βρουν είτε δε βρουν ομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Τέλος, η πρόθεση για την ανανέωση με ποδοσφαιριστές όπως οι Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Μαυρομάτης είναι δεδομένη και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Ας μην περιμένουμε θεαματικές αλλαγές, λοιπόν, διότι τέτοιες δεν μπορούν να συμβούν. Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης είναι πάντα σε πρώτο πλάνο, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να γίνει φέτος ακόμη πιο ανταγωνιστικός σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο και πιο γεμάτος στο ρόστερ. Ο Νίκος Νταμπίζας, λοιπόν, θα έχει πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά όχι πολλά χρήματα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x