Διονύσης Δεσύλλας

Υποχρέωση ΟΛΩΝ να «προχωρήσει» ο Βοτανικός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την έντονη κινητικότητα για το γήπεδο στον Βοτανικό, τη μεγάλη διάθεση Γιαννακόπουλου και τις επόμενες κινήσεις.

Η λέξη «Βοτανικός» έχει επιστρέψει το τελευταίο διάστημα για τα καλά και ακούγεται όλο και περισσότερα στους κύκλους του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αυτός ο οποίος, έπειτα από επαφές που είχε με την κυβέρνηση, αποφάσισε να στραφεί προς αυτή τη λύση, που είναι και η πιο εφικτή, με μεγάλο όνειρο να φτιάξει, επιτέλους, ο «Σύλλογος Μεγάλος» ένα σύγχρονο, μοντέρνο γήπεδο που θα αποτελέσει το νέο σπίτι του Συλλόγου και του κόσμου του.

Η ιστορία από παλιά είναι γνωστή και κατά κάποιον τρόπο «αμαρτωλή». Πρώτα η προσφυγή των κατοίκων και οι… γραφικότητες περί κορμοράνων και γυπαετών, που προκάλεσαν την αναστολή των έργων από το ΣτΕ για το εμπορικό του Βωβού και κατ’ επέκταση για το γήπεδο. Στη συνέχεια οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της τότε ΠΑΕ που δεν μπόρεσε ποτέ να απεγκλωβιστεί από την ομηρία της και να προχωρήσει τα έργα για το γήπεδο (είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τότε η άδεια κατασκευής και εκσκαφών εκδόθηκε, ο Βωβός αργότερα κατέθεσε αίτηση ανάκλησης του γηπέδου στο ΣτΕ! Κοινώς, γήπεδο με μικρότερο ή χωρίς εμπορικό ή χωρίς παχυλή αποζημίωση στον Βωβό δε θα γινόταν. Εξού και η ομηρία…). Αργότερα, η ιστορία δεν προχώρησε ποτέ, πρώτον διότι χρηματοδότηση δεν υπήρχε, δεύτερον γιατί ο πολυμετοχικός «προτίμησε» τις κόντρες παρά να προσπαθήσει ενωμένος για κάτι το μεγάλο και τρίτον διότι στη συνέχεια τα πάντα στην ΠΑΕ διαλύθηκαν... Για περισσότερα σχετικά με το θέμα εκείνες τις εποχές μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το «σήμερα», φυσικά, είναι τελείως διαφορετικό. Η περίπτωση του Βοτανικού είναι κι αυτή που πρέπει πάση θυσία να κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Σύλλογος έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα στο γηπεδικό, έχοντας οι ίδιοι οι άνθρωποί του τη μεγαλύτερη ευθύνη. Πλέον, είναι υποχρέωση όλων να προσπαθήσουν, να παλέψουν δίπλα στον Γιαννακόπουλο και να πιέσουν την Πολιτεία όχι για… δανεικά ή για χαρίσματα, αλλά για βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. Ήρθε η ώρα όλοι να βάλουν τα δυνατά τους, προκειμένου το μεγάλο όνειρο να προχωρήσει και το «τριφύλλι» να αρχίσει να βάζει τις βάσεις για νέο γήπεδο, κάτι που αν συμβεί θα φέρει πολλαπλά κέρδη στον Παναθηναϊκό οργανισμό.

Ο στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, έπειτα από την πρώτη αποκάλυψη της ιστοσελίδας sdna.gr, είναι η δημιουργία μιας Παναθηναϊκής Πολιτείας στον Βοτανικό. Στα θετικά της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι δεν απαιτείται μεγάλη γραφειοκρατία, όπως σε άλλες περιπτώσεις, ενώ οι τράπεζες που εμπλέκονται με το εμπορικό (alpha bank και Πειραιώς) είναι άκρως θετικές σε μια τέτοια εξέλιξη. Συμπληρωματικά, βέβαια, ο Γιαννακόπουλος θέλει να χτίσει και γήπεδο μπάσκετ, κάτι στο οποίο, σύμφωνα και με τον ίδιο, ήταν σύμφωνη η Πολιτεία.

Το μπαλάκι, πλέον, περνάει στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ΝΔ, αλλά και στον νέο δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη. Ο τελευταίος φαίνεται πως είναι υπέρ μιας τέτοιας λύσης, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι στον συνδυασμό του υπάρχει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος και θέλει και μπορεί να βοηθήσει (άνθρωπος του αθλητισμού είναι και όχι πολιτικάντης).

Το παρελθόν έχει περάσει και μπροστά υπάρχει μόνο το μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο ο Παναθηναϊκός πρέπει να τρέξει τις εξελίξεις για νέο γήπεδο στον Βοτανικό. Με μπροστάρη τον Γιαννακόπουλο σε αυτό το θέμα, ο Σύλλογος οφείλει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, να μην κάνει ξανά τα λάθη του παρελθόντος, να προχωρήσει με σωστά και σοβαρά βήματα προς την κατεύθυνση του Βοτανικού και αυτή τη φορά να μη μείνει ούτε σε λόγια, ούτε σε μακέτες, ούτε σε προσφυγές, ούτε σε… Χ, Ψ «Βωβοκτίρια».

Από εδώ και πέρα χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων, λογική και κατάλληλες κινήσεις προκειμένου η διάθεση από τον Γιαννακόπουλο και το σχέδιο το οποίο έχει, να υλοποιηθεί. Ας ελπίσουμε όλοι, αυτή τη φορά να έχουμε καθοριστικές εξελίξεις και η μεγαλύτερη αποτυχία του σύγχρονου Παναθηναϊκού να εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιτυχία, έστω και αρκετά χρόνια αργότερα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x