Ευρώπη

Πρόκριση στους τελικούς με «σκούπα» για Φενέρ

Στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ προκρίθηκε η Φενερμπαχτσέ, που νίκησε 76-71 εκτός έδρας την Τόφας και έκανε το 3-0 στη σειρά.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας της θα έχει η Φενερμπαχτσέ. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «σκούπισε» την ημιτελική σειρά με την Τόφας, καθώς νίκησε με σκορ 76-71 στην Προύσα και έκανε το 3-0. Αντίπαλός της θα είναι η Αναντολού Εφές, η οποία θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας.

Η Φενέρ ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα στα πρώτα τριάντα λεπτά και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο είχε πάρει διψήφια διαφορά πόντων. Στο 30’, η ομάδα του Ζοτς έφτασε μέχρι και στο +18 (43-61), αλλά το τέταρτο δεκάλεπτο είχε αρκετό… σασπένς. Οι γηπεδούχοι έκαναν αντεπίθεση διαρκείας στην προσπάθεια να πάρουν το ροζ φύλλο και να μειώσουν το σκορ της σειράς, φτάνοντας μάλιστα στο -1 (66-67), ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι και κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση.

Κορυφαίος παίκτης των νικητών ήταν ο Ντίξον με 12 πόντους, από 10 σημείωσαν οι Γκούντουριτς, Ντουβερίογλου και Κάλινιτς (13ρ.), ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 9 πόντους (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 5/6) βολές, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μεχία, Έλεγκαρ και Αρσλάν, που πέτυχαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 28-42, 43-61, 71-76

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x