Διονύσης Δεσύλλας

Για να επιστρέψει το όραμα και η ελπίδα στον Παναθηναϊκό…

Ο Βοτανικός είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι το πιο σημαντικό θέμα στον Παναθηναϊκό. Πιο σημαντικό από τις όποιες μεταγραφές, αποχωρήσεις και ανανεώσεις. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η σημερινή γνωστοποίηση της συνάντησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Κώστα Μπακογιάννη για το θέμα του Βοτανικού και η συμφωνία των δυο ανδρών, δεν αποτελεί κάποια φοβερή και τρομερή εξέλιξη για την υπόθεση. Δε σημαίνει ότι μετά τα όσα είπαν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη με τον Δήμαρχο Αθηναίων (αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τον Σεπτέμβριο), άπαντες… πατάνε το γκάζι για τις τελικές υπογραφές και για τις μπουλντόζες. Έχουμε ακόμη μέλλον (όχι πολύ) μπροστά μας και φυσικά απαιτείται η κυβερνητική συναίνεση – βοήθεια, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με το κλειστό μπάσκετ το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για τον DPG.

Το γεγονός, όμως, ότι πολύ γρήγορα – αμέσως μετά τον β’ γύρο των εκλογών – ο Γιαννακόπουλος μίλησε με τον Μπακογιάννη, δείχνει κάτι. Δείχνει ότι εδώ δε μιλάμε απλώς για λόγια του αέρα, αλλά για πραγματική βούληση να γίνει το όνειρο των φίλων του «τριφυλλιού», πραγματικότητα. Για διάθεση από τον Γιαννακόπουλο να προχωρήσει, επιτέλους, το θέμα και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό. Η κινητικότητα για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση είναι έντονη και οι πιθανότητες να δούμε κάτι, που μέχρι πριν από λίγους μήνες θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι όχι απλώς υπαρκτές, αλλά αρκετές.

Ο Βοτανικός και το γηπεδικό ζήτημα είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι το πλέον σημαντικό στον Παναθηναϊκό. Πέρα από τις όποιες μεταγραφές, τις όποιες προσπάθειες για οικονομική εξυγίανση, τα όποια πλάνα για τη νέα σεζόν, το συγκεκριμένο είναι πάνω απ’ όλα. Καταλαβαίνουμε, φαντάζομαι, όλοι το «γιατί». Με νέο γήπεδο για ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μπασκετικό, αλλά και Ερασιτέχνη, η κρίση (αν γίνουν, φυσικά, οι σωστές και οι στοχευμένες κινήσεις) περνάει, ο Σύλλογος αρχικά στέκεται στα πόδια του και αρχίζει η νέα εποχή της αναγέννησης σε οποιοδήποτε επίπεδο και της επιστροφής του Παναθηναϊκού στις κορυφές κάθε τύπου.

Άπαντες πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται. Δε μιλάμε, άλλωστε, ούτε για κάποιο… σκάνδαλο, ούτε για χάρισμα στον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για κάτι το οποίο ο Σύλλογος χρειάζεται, ώστε να δώσει ξανά όραμα στον κόσμο του και φυσικά να βάλει τέλος στη μεγάλη οικονομική – και όχι μόνο – ταλαιπωρία των τελευταίων ετών, που έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Ούτε χρέη ζητάει ο Παναθηναϊκός να σβηστούν, ούτε να του χορηγηθούν προνομιακά δάνεια. Ας ελπίσουμε η προσπάθεια του Γιαννακόπουλου για κάτι το πολύ, πολύ σημαντικό για το «τριφύλλι» να προχωρήσει και να έρθουν αυτές οι καλύτερες μέρες που όλοι ευχόμαστε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x