Ελλάδα

Βαρδαλή στον ΣΠΟΡ FM: «Το ποδόσφαιρο είναι πέρα από τα γκολ»

Για την πρωτοβουλία Beyond Goals της ActionAid και τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η διεθνής φορ του ΠΑΟΚ, Θωμαΐς Βαρδαλή.

H μεσοεπιθετικός τη Εθνικής Ελλάδας και πρωταθλήτρια με τον ΠΑΟΚ, Θωμαή Βαρδαλή, σε συνεργασία με τον διεθνή ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή του EURO 2004, Δημήτρη Παπαδόπουλο, δημιούργησαν μια διαφορετική ομάδα ποδοσφαίρου, ως πρεσβευτές της ActionAid με την υποστήριξη του UEFA Foundation for Children.

Η διεθνής μεσοεπιθετικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Παιδιά για Όσκαρ» για την ενέργεια αυτή, ενώ εκφράστηκε με ιδιαίτερη αισιοδοξία για το προσεχές μέλλον της Εθνικής ομάδας γυναικών και ειδικότερα στα προκριματικά του Euro:

Για τη δράση της ActionAid και το πόσο σημαντικό είναι το εγχείρημα αυτό: «Είναι ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα, το οποίο είναι ιδέα της γυναίκας του Δημήτρη Παπαδόπουλου και υλοποιήθηκε με τη βοήθειά του και της ActionAid. Ο Δημήτρης μου έκανε πρόταση να συμμετάσχω, γιατί στην UEFA υποστηρίζουν πολύ το γυναικείο φύλλο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, οπότε θα ήταν πολύ θετική και η παρουσία μιας γυναίκας. Από την πρώτη φορά που συμμετείχα σε όλο αυτό, πριν δύο μήνες, μέχρι τώρα, έχουν γίνει τεράστια βήματα. Στην αρχή τα κορίτσια ντρεπόντουσαν, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά σε αυτόν τον αγώνα που παίξαμε τώρα, υπήρξε μεγάλη πρόοδος. Το νόημα είναι να το διασκεδάσεις και να νιώσεις σημαντικός γιατί πάνω από όλα είναι γιορτή».

Για τη μεθοδολογία του football3: «Χωρίζεται σε τρία ημίχρονα, όπου στο πρώτο γίνεται η ομιλία πριν το παιχνίδι, στο δεύτερο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι διάρκειας 45 λεπτών και το τρίτο που έχει την ομιλία μετά το παιχνίδι. Πριν από το παιχνίδι τα παιδιά τα ίδια ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, μιας και παίζουν χωρίς διαιτητή και μετά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, βαθμολογούν την άλλη ομάδα για το fair-play αλλά και τον εαυτό της στο κατά πόσο έχει τηρήσει τους κανόνες. Μέσα από αυτό μπορεί να υπάρξει νικητής αλλά και ισοπαλία».

Για το μήνυμα του “Beyond Goals”: «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι πέρα από τα γκολ, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η ισότητα και η αλληλεγγύη».

Για το Μουντιάλ Γυναικών και το κατά πόσο θα μπορούσε να βρεθεί η Εθνική μας σε μια τέτοια διοργάνωση στο μέλλον: «Υπάρχουν οι δυνατότητες αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά. Βλέπουμε ότι οι περισσότερες παίκτριες των ομάδων του τουρνουά είναι επαγγελματίες. Μας λείπει μία τέτοια διοργάνωση και κάθε χρόνο κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, απλά μας λείπουν τα αποτελέσματα. Στις αρχές του Οκτωβρίου ξεκινάμε τα προκριματικά του Euro. Σίγουρα έχουμε απέναντι μας δύσκολες ομάδες, όπως η Γερμανία, αλλά πιστεύω πως έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στα τελικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x