Ελλάδα

Χαμός στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, αποχώρησαν οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στην ΑΕΚ!

Ρήξη στην ΕΠΟ μεταξύ των συμβούλων που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης Περέιρα! Μόνο 8 μέλη υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό!

Σε οριστική ρήξη ήρθαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με αφορμή την απόφαση της FIFA να παραμείνει ο Βίτορ Μέλο Περέιρα στην προεδρία της ΚΕΔ για ακόμη ένα χρόνο!

Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι ξένοι τοποτηρητές ζήτησαν να προηγηθεί το θέμα της σύμβασης του Πορτογάλου, παρά το γεγονός ότι ήταν το 21ο θέμα στην ημερήσια διάταξη!

Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, είπε πως οι αποφάσεις της FIFA είναι –βάσει Καταστατικού- υποχρεωτικά και άμεσα εκτελεστές, συνεπώς πρέπει να υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης του Περέιρα.

Ο πρόεδρος της Super League και α’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Μηνάς Λυσάνδρου, απάντησε ότι η απόφαση της FIFA και του προέδρου της ΕΠΟ είναι σεβαστή, ωστόσο από την στιγμή που αυτό ουσιαστικά τους επιβάλλεται από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, θα πρέπει να δουν το οικονομικό σκέλος.

Με λίγα λόγια, ότι η ΕΠΟ δεν γίνεται να πληρώνει τόσα χρήματα για ένα πρόσωπο το οποίο οι περισσότεροι δεν θέλουν, αλλά η FIFA τους το επιβάλλει!

Με την άποψη Λυσάνδρου συντάχθηκαν τα μέλη της Ε.Ε., Βακάλης, Παπαχρήστος, Ψαρόπουλος, Θωμαϊδης, ο πρόεδρος της Football League, Λεουτσάκος και οι εκπρόσωποι της Super League, Ασλανίδης και Αγραφιώτης.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης είπε πως ο Λυσάνδρου εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι την άποψη της λίγκας, με τον τελευταίο να απαντά ότι μιλάει για την διαφάνεια στα οικονομικά και όχι για το αν θα παραμείνει ο Περέιρα ή όχι.

Ταυτόχρονα παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ που φέρεται να είπε: «Το θέμα Περέιρα δεν τίθεται προς ψήφιση. Είναι απόφαση της FIFA. Το υπερεξαντλήσαμε. Δεν έπρεπε να το συζητάμε καν»!

Μετά και από αυτό, οι περισσότεροι σύμβουλοι που διαφώνησαν και πρόσκεινται στην ΑΕΚ, αποχώρησαν από την αίθουσα και παρέμειναν μόνο όσοι πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, καθώς και ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο Τάκης Αγραφιώτης (αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού που εκπροσωπεί την Super League) και ο Ψαρόπουλος.

Οι αποχωρήσαντες διέρρεαν ότι «η διαδικασία που ακολούθησε ο Γραμμένος στο θέμα Περέιρα, είναι παράνομη».

Οι αποχωρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να περάσει εν συνεχεία ο προϋπολογισμός της νέας χρόνιας, με μειοψηφία, καθώς τον ψήφισαν μόνο οι 8 σύμβουλοι που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ!

Η επεισοδιακή συνεδρίαση συνεχίζεται αυτή την ώρα με 10 από τους 17 συμβούλους (οι 8 του ΠΑΟΚ, συν οι Λυσάνδρου, Αγραφιώτης).

Όμως το θέμα είναι πως ο Περέιρα παραμένει στο πόστο του, με τους ίδιους οικονομικούς όρους και χωρίς η πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΕΠΟ να τον θέλει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x