Super League 2

Ο Απόλλων έπραξε το αυτονόητο με τον Κύργια!

Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης έπραξαν με γνώμονα τη λογική και το συναίσθημα και ο Μιχάλης Κύργιας παρέμεινε στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανένας τα τελευταία χρόνια.

Η σημαία... στον ιστό της!

Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης έπραξαν με γνώμονα τη λογική και το συναίσθημα και ο Μιχάλης Κύργιας θα παραμείνει στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανένας τα τελευταία χρόνια, για ακόμη μία σεζόν.

Θα ήταν μεγάλο unfair προς τον ποδοσφαιριστή και ένα... αυτογκόλ για τον σύλλογο να διώξει τον αρχηγό της. Τον πιο πιστό της παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται αδιάκοπα στην Ελαφρά Ταξιαρχία και έχει απουσιάσει για μόλις έναν χρόνο από την ομάδα, όταν επί ιδιοκτησίας Σταμάτη Βελλή αποφάσισε να πάει στον Άρη! Μερικούς μήνες μετά, βέβαια, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός κατάλαβε το... λάθος του και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Και δεν γίνεται να αποχωρήσει ξανά από τους «κυανόλευκους» ο αγαπημένος... Μιχαλάκης των Απολλωνιστών. Γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν έναν παίκτη που πονάει την ομάδα και έχει ζήσει τις ίδιες χαρές και λύπες με αυτούς τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι ένα παράδειγμα για κάθε οπαδό της Ελαφράς Ταξιαρχίας και κάθε μικρό παιδί που αγωνίζεται στις ακαδημίες της. Γιατί δεν ξέχασε και ούτε ξεχνάει ποια ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τα προσόντα του, με ποια ομάδα αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική ως αρχηγός, στην Γ’ Εθνική ως αρχηγός, στην Β’ Εθνική ως αρχηγός... Και φυσικά στην Α’ Εθνική ως αρχηγός, καταγράφοντας συνολικά με τη φανέλα του Απόλλωνα περισσότερες από 140 εμφανίσες.

Είναι ο μόνος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που το έχει κάνει αυτό. Ένα επίτευγμα που δύσκολα κάποιος θα... σπάσει. Κάτι που δύσκολα θα έκανε κάποιος άλλος, που δύσκολα κάποιος άλλος θα είχε την υπομονή να κάτσει τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα!

Ο Μιχάλης Κύργιας είναι ένας φοβερός τύπος, με άψογο χαρακτήρα και καλά ποδοσφαιρικά προσόντα. Μα πάνω από όλα είναι Απολλωνιστής. Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει αυτόν τον τεράστιο και ιστορικό σύλλογο από την παρακμή ως την... ακμή του, που έχει παίξει αντίπαλος με... χωριά αλλά και τους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Είναι αυτός ο τύπος που δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια, δεν παραπονέθηκε γιατί δεν έπαιζε και που έβαζε πάντα το καλό της ομάδας πάνω από τον εαυτό του. Γι’ αυτό και άλλωστε δεν μπορεί να του προσάψει κανείς, το οτιδήποτε!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Κύργιας δεν πρέπει να αποχωρήσει ξανά από τον Απόλλωνα. Και όποιες σκέψεις υπήρξαν από το τεχνικό τιμ στις αρχές του σχεδιασμού της ομάδας για την επόμενη σεζόν και φαινόταν πως ο «Μιχαλάκης» θα αποχωρούσε, ευτυχώς εξαφανίστηκαν. Πρυτάνευσε η λογική, το συναίσθημα μπήκε μπροστά και η σημαία παραμένει στον ιστό της!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x