Europa League

Η ισχυρή Λέγκια και η σκληροτράχηλη Κουόπιο

Δύσκολο έργο για τον Ατρόμητο εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Στρέντα. Δείτε το προφίλ των δύο επόμενων αντιπάλων.

Δύο αντιπάλους... ζόρικους θα βρει στον δρόμο του ο Ατρόμητος, εφόσον καταφέρει να αποκλείσει την Στρέντα!

Οι Περιστεριώτες θα αντιμετωπίσουν εάν προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League μία εκ των Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο και το sportfm.gr σας αναλύει το προφίλ των δύο συλλόγων!

Λέγκια Βαρσοβίας



Ο Ατρόμητος κατάφερε να αποφύγει στην κλήρωση την Άλκμααρ και την Γουλβς αλλά πέφτει πάνω στην Λέγκια Βαρσοβίας. Μία ισχυρή ομάδα, με μεγαλύτερο μπατζετ από τους Περιστεριώτες και παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και τα ονόματά τους έχουν ακουστεί για αρκετούς συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για την τέταρτη ομάδα σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Πολωνία αλλά και πρώτη σε κατακτήσεις Κυπέλλων, ενώ τη σεζόν 1969-70 έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Τη σεζόν που μας πέρασε τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λέχια Γκντανσκ. Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη με την Λέγκια να χάνει την πρώτη αγωνιστική στη Βαρσοβία από την Πογκόν με 2-1.

Η Λέγκια αγωνίζεται στο «Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszalka Jozefa» το οποίο έχει χωρητικότητα 31103 θέσεις, με τους οπαδούς της να διακρίνονται για την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν αλλά και για τις βίαιες συμπεριφορές τους καθώς πριν από δύο χρόνια είχαν ξυλοκοπήσει ποδοφαιριστές της ομάδας τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ξεχωρίζουν για τα ακροδεξιά τους πιστεύω και έχουν δημιουργήσει πολλές φορές θέματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

inner

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλεξάνταρ Βούκοβιτς, ενώ από το ρόστερ χρίζουν προσοχής οι Γεντρέιτσικ, Ομπράντοβιτς, Βέσοβιτς, Καφού, Γκβίλια, Ναγκί, Καρλίτος και ο πρώην χαφ του Ολυμπιακού, Μαρτίνς.

Κουόπιο



Εφόσον ο Ατρόμητος περάσει την Στρέντα, δεν θα του κακόπεφτε ένα... δωράκι από πλευράς Κουόπιο! Πρόκειται για μια ομάδα από την Φιλανδία, η οποία κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων σεζόν στην ανώτατη κατηγορία, από το 1949 έως το 1992. Έχει κατακτήσει πέντε φιλανδικά πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ. Στην Ευρώπη έχει μικρή ιστορία, έχει αγωνιστεί μόνο στα προκριματικά του Europa League αλλά έχει δείξει πως είναι μια σκληροτράχυλη ομάδα στην έδρα της!

Το «Savon Sanomat Areena» είναι η έδρα της Κουόπιο, χωράει κάτι λιγότερο από 5 χιλιάδες φιλάθλους (4700) και τα χρώματα που φοράει η ομάδα είναι κιτρινόμαυρα. Η δεύτερη εμφάνιση του συλλόγου είναι συνήθως φουλ μαύρα! Το αρνητικό με την Κουόπιο ως αντίπαλο είναι ότι έχει ρυθμό στα πόδια της καθώς έχει ήδη αγωνιστεί σε 16 ματς πρωταθλήματος.

Αξιοπρόσεκτοι παίκτες είναι οι Ντιαλό, Μουρίγιο, Αγιάρνα, Τιό, Πένανεν και Ρανζέλ! Γενικότερα πρόκειται για μια ομάδα που στηρίζεται αρκετά στην αμυντική της λειτουργία και στο τακτικό κομμάτι, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Γιάνι Χονκαβάαρα είναι για τρίτη σεζόν στον πάγκο έχοντας περισσότερα από 100 ματς στην... πλάτη του.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x