Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Παρά το χατ τρικ στον τελικό, το βράδυ «έφαγε» πόρτα σε μπαρ

Ακόμα για τα σημερινά στάνταρ όπου το ποδόσφαιρο πλέον δεν σταματά σε κανένα κομμάτι της χρονιάς, μοιάζει πραγματικά απίστευτο το ότι 30 Ιουλίου παίχτηκε κάποτε ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου!

Ακόμα για τα σημερινά στάνταρ όπου το ποδόσφαιρο πλέον δεν σταματά σε κανένα κομμάτι της χρονιάς, μοιάζει πραγματικά απίστευτο το ότι 30 Ιουλίου παίχτηκε κάποτε ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου! Και ο ήρωας μιας ολόκληρης χώρας έφαγε πόρτα σε μπαρ το ίδιο βράδυ.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όμως, αυτό συνέβη, μισό αιώνα και κάτι πριν! Σε μία εντελώς άλλη εποχή, όταν η Αγγλία κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό μέχρι σήμερα τρόπαιο της σε μεγάλη διοργάνωση το 1966...

Για να αντιληφθεί όμως κάποιος το πως ήταν η διοργάνωση τότε, πρέπει να δει τα πράγματα υπό το πρίσμα του τι συνέβαινε στην κοινωνία τότε.

Η Αγγλία υποδεχόταν το παγκόσμιο κύπελλο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, ωστόσο μη φανταστείτε με δεδομένα της σημερινής εποχής! Ο βρετανικός οργανισμός τουρισμού είχε προειδοποιήσει πως 35.000 τουρίστες ήταν πιθανό να καταφτάσουν στο νησί λόγω των αγώνων. Έτσι περιοχές που φιλοξενούσαν παιχνίδια αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις που σήμερα ακούγονται αστείες! Στο Σέφιλντ για παράδειγμα, στο κέντρο της πόλης, άνοιξε το πρώτο μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης! Στο Σάντερλαντ εκείνη την εποχή υπήρχαν μόλις 13 εστιατόρια και τέσσερα ξενοδοχεία (σήμερα είναι πάνω από 1000) ενώ στη δεύτερη πόλη της Βρετανίας το Μπέρμιχαμ υπήρχαν 12 night clubs αλλά ο δήμαρχος της πόλης είχε παρακαλέσει τους επισκέπτες να μην μένουν μέχρι αργά έξω γιατί «οι πολίτες μας είναι εργαζόμενοι άνθρωποι και πρέπει να κοιμηθούν νωρίς»!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x