Αγγλία

Στη Μάντσεστερ Σίτι η πρώτη κούπα της χρονιάς!

Την πρώτη κούπα της χρονιάς σήκωσε η Μαν. Σίτι που επικράτησε 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι (1-1 το ματς) στον τελικό του Community Shield στο «Γουέμπλεϊ».

Με φόρα από την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης κούπας της χρονιάς στην Αγγλία, επικρατώντας στον τελικό του Community Shield της Λίβερπουλ με 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια).

Η περσινή μάχη του πρωταθλήματος, αποτυπώθηκε πλήρως και στο πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν, με τις δύο ομάδες να έχουν δικό τους από ένα ημίχρονο, με τους «κόκκινους» πάντως, στο δικό τους… καλό δεύτερο ημίχρονο να σκορπούν τεράστιες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, με μεγαλύτερη αυτή στο 92’ με το χαμένο τετ α τετ του Σαλάχ και το σωτήριο ψαλίδι του Γουόκερ πάνω στη γραμμή.

Ο Στέρλινγκ στο 11ο λεπτό τιμώρησε την πρώην ομάδα του για το 1-0, ενώ ο Μάτιπ στο 78’ ήταν αυτός που ισοφάρισε για την ομάδα του Κλοπ.


Το ματς



Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 8ο λεπτό για την Λίβερπουλ, με τον Σαλάχ να πλασάρει άστοχα μετά την πάσα του Φιρμίνιο.

Η απάντηση ήταν άμεση από την ομάδα του Γκουαρδιόλα, όταν ο Ντε Μπρόινε πήρε την κεφαλιά, βρήκε τον Σίλβα, εκείνος γύρισε στον Στέρλινγκ που νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Οι «πολίτες» είχαν τα ηνία του ματς σε όλο το πρώτο μέρος και δεν άφησαν την ομάδα του Κλοπ να απειλήσει, ενώ στο 48’ ο Στέρλινγκ σημάδεψε το δοκάρι του Άλισον, χάνοντας ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Η ομάδα του Κλοπ πάντως, από εκείνο το σημείο ξύπνησε, άρχισε να πατάει καλύτερα στο ματς και στο 57’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με το πλασέ του Φαν Ντάικ να βρίσκει το δοκάρι και στη συνέχεια να φεύγει χωρίς να έχει περάσει τη γραμμή της εστίας του Μπράβο. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Σαλάχ έπιασε συρτό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι της Σίτι.

Η ισοφάριση ήρθε για τους «κόκκινους» στο 78ο λεπτό. Ο Φαν Ντάικ έκανε το γύρισμα στην περιοχή, και ο Μάτιπ που είχε περάσει αλλαγή με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Η μυθική χαμένη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ, καταγράφηκε στο 92’! Ο Σαλάχ βγήκε φάτσα με τον Μπράβο, εκείνος έδιωξε, ο Αιγύπτιος πήρε κεφαλιά… ριμπάουντ, αλλά ο Γουόκερ αποδείχθηκε από μηχανής θεός και έσωσε με ανάποδο ψαλίδι πάνω στην γραμμή.

Στα πέναλτι, ο Άλισον δεν είχε απάντηση στα πέναλτι των Γκιντογάν, Σίλβα, Φόντεν, Ζιντσένκο, Γκάμπριελ Ζεσούς, ενώ από την πλευρά του ο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Βαϊντάλντουμ, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (67' Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67' Κεϊτά), Χέντερσον (79' Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79' Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Σακίρι).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Σίλβα (61' Γκουντογκάν), Ντε Μπρόινε (89' Φοντέν), Σανέ (13' Γκαμπριέλ Ζεσούς), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x