Θαλάσσια Σπορ

Ιστιοπλοΐα: Ξεκίνησε στην Ιαπωνία το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470

Οι 8 χώρες που έχουν πάρει την πρόκριση είναι οι Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μ. Βρετανία και Νέα Ζηλανδία.

Ξεκίνησε στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ελληνική ιστιοπλοΐα, δεδομένου ότι δύο σκάφη μας στους άντρες διεκδικούν την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες οι αθλητές μας δεν πήγαν καλά. Οι Π. Μάντης – Π. Καγιαλής τερμάτισαν 18 και 13 αντίστοιχα και με 31 βαθμούς είναι 20οι σε σύνολο 52 σκαφών.

Σαν χώρα η Ελλάδα είναι 8η και προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις από αυτές, βέβαια, που δεν έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Οι 8 χώρες που έχουν πάρει την πρόκριση είναι οι Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μ. Βρετανία και Νέα Ζηλανδία.

Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός τερμάτισαν 22οι στην πρώτη κούρσα και στην δεύτερη δεν έτρεξαν και χρεώθηκαν με 27 βαθμούς ποινής μαζί με άλλα 24 σκάφη! Στην γενική κατάταξη είναι 47οι με 49 βαθμούς.

Στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη - Ρ. Κλωναρίδου ξεκίνησαν με 5η θέση και στην δεύτερη ιστοδρομία τερμάτισαν 20ες. Έτσι, με 25 βαθμούς είναι 10ες σε σύνολο 39 σκαφών.

Οι Α. Σπανάκη - Μ. Παπαδοπούλου τερμάτισαν 24ες και στις δύο κούρσες και με 48 βαθμούς είναι 25ες.

Θυμίζουμε ότι στα 470 γυναικών η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x