Στίβος

Χαλαρά πρώτη η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό ομάδων

Χωρίς να δυσκολευτεί, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την πρώτη θέση στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων και χάρισε το δεύτερο 12άρι στην Ελλάδα. Τρίτος ο Αναστασάκης στη σφύρα.

Είναι η κορυφαία και το απέδειξε ακόμα μια φορά. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, πηδώντας στα 4.70 και χάρισε το δεύτερο 12άρι στην Ελλάδα, μετά από αυτό του Μιλτιάδη Τεντόγλου.

Η κορυφαία άλτρια ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα 4.56 -ύψος που έδωσε τη δεύτερη θέση στην Ουκρανή Μαρίνα Κιλίπκο. Περνώντας το με την πρώτη, η Στεφανίδη εξασφάλισε την πρωτιά, όμως συνέχισε χωρίς ανταγωνισμό για ακόμα ψηλότερα. Συνέχισε στα 4.70, ύψος που πέρασε με την τρίτη και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με τρία άκυρα στα 4.80.



Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία και έδωσε 10 βαθμούς στο ελληνικό σύνολο.

Ο 24χρονος πρωταθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στα 75.77, που πέτυχε με τη δεύτερη, ενώ είχε προηγηθεί βολή στα 74.34 και ακολούθησαν δύο άκυρες.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πολωνός Νοβίτσκι, με 78.84 και τη δεύτερη ο Γάλλος Κουεντίν Μπιγκό με 76.70.

Στο άλμα εις ύψος ο Κώστας Μπανιώτης κατέλαβε την όγδοη θέση, σταματώντας στα 2.12 και κατέκτησε πέντε πολύτιμους βαθμούς.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη στάθηκε άτυχη στον τελικό των 100μ. Λόγω λάθους των κριτών στην εκκίνηση, η ελληνίδα πρωταθλήτρια έτρεξε, ουσιαστικά, το μεγαλύτερο μέρος της κούρσας πριν κριθεί άκυρη



Στη δεύτερη εκκίνηση και εμφανώς επηρεασμένη από την πρώτη προσπάθεια έμεινε στην έβδομη θέση τερματίζοντας σε 11.84, αρκετά μακριά από τον καλό της εαυτό.



Στα 800μ. η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου κατέκτησε τη δωδέκατη θέση με 2:09.12, ενώ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη ξεπέρασε τον εαυτό της και με 10:22.66 (ατομικό ρεκόρ) πήρε την 11η θέση και δύο βαθμούς.

Στη σφαιροβολία ο Νικόλας Σκαρβέλης με 19:17 κατέκτησε τη δέκατη θέση και τρεις βαθμούς για την ελληνική ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x