Ελλάδα

Γιατί δεν «παίζει» (τώρα) του Χάρις στην ΑΕΚ

Ένα ποστάρισμα του Μάνι Χάρις έβαλε στην… πρίζα τους φίλους της ΑΕΚ, ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα προχωρήσει για την ώρα. Το sport-fm.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Με μια ανάρτησή του στο Instagram, ο Μάνι Χάρις έμελλε να βάλει… φωτιά στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΚ, που κάλεσαν -με μηνύματα λατρείας- τον Αμερικανό να φορέσει και πάλι την κιτρινόμαυρη φανέλα. Εντούτοις, από την πλευρά της «Ένωσης» ξεκαθαρίστηκε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του 29χρονου γκαρντ, χωρίς να αποκλείουν μελλοντική συνεργασία.

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσης και αναλύει όλες τις παραμέτρους.

Η σεζόν 2017-18 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στους φίλους του «Δικεφάλου», που είδαν την ομάδα τους να κατακτά δύο τρόπαια στην επέτειο των 50 χρόνων από το «έπος του ‘68» και να επιστρέφει για τα καλά στο προσκήνιο.

Ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες -σε επίπεδο ρόστερ- που συνέβαλαν σε εκείνες τις μαγικές στιγμές της ΑΕΚ, ήταν αναμφίβολα ο Μάνι Χάρις, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας και του Basketball Champions League.



Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που κράτησε όρθια την «Ένωση» στη ρεβάνς με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία στους «16» του BCL, όταν και είχε πραγματοποιήσει μια εμφάνιση που θύμισε… Νίκο Γκάλη (36 πόντους σημείωσε!), αν και όλη τη δόξα πήρε ο Πάντερ με το τρίποντο πρόκρισης.

Παρ’ όλα αυτά, μετά το τέλος εκείνης της ονειρικής περιόδου, οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν. Φιλικά και συναινετικά. Από τη μία, ο παίκτης ήθελε να δοκιμάσει το βήμα παραπάνω έχοντας ως εφόδιο τις προαναφερθείσες επιδόσεις (αν και απέτυχε να το πράξει). Από την άλλη, η ομάδα δεν μπορούσε να καλύψεις τις απαιτήσεις του, ενώ και ο κόουτς Μπάνκι αναζητούσε κάτι διαφορετικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Από ‘κει και πέρα, ο Χάρις μετακόμισε σε Λιθουανία και Τουρκία, ωστόσο πάντα στο μυαλό του έπαιζε το ενδεχόμενο επιστροφής στην ΑΕΚ, καθώς έζησε μοναδικές στιγμές με την ομάδα και δέθηκε με τον κόσμο της. Άλλωστε, διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια στον -νυν σέντερ των «κιτρινόμαυρων»- Μάρκους Σλότερ, με τον οποίο συνυπήρξε στην Μπαχτσεσεχίρ.

Από την πλευρά της ομάδας, έχουν μόνο θετικά σχόλια να πουν για τον Αμερικανό, ενώ και στους φιλάθλους το όνομα «Μάνι Χάρις» κάνει το απαραίτητο… γκελ. Προσθέστε σε όλα αυτά, πως ο συγκεκριμένος αποτελεί και... καψούρα του Μάκη Αγγελόπουλου. Το φετινό καλοκαίρι, ο 29χρονος γκαρντ αυτοπροτάθηκε ουσιαστικά στους ιθύνοντες του «Δικεφάλου», κάτι που τους έβαλε σε σκέψεις.

Εδώ να σημειωθεί πως διαψεύδονται για μια ακόμα φορά όσοι κακεντρεχείς έλεγαν πως η «Ένωση» δεν έχει να πληρώσει, χρωστάει στους παίκτες της κ.ο.κ. Αλήθεια, αν συνέβαινε αυτό, για ποιο λόγο να θέλουν να επιστρέψουν; Σίγουρα, υπήρχαν κάποιες, μικρές οφειλές, αλλά διευθετήθηκαν άμεσα. Μην ξεχνάμε πως διάθεση επιστροφής είχε εκφράσει προ ημερών και ο Ντίξον.



Η περίπτωση του Χάρις λοιπόν έπεσε στο τραπέζι, όταν σχεδιαζόταν η ομάδα από τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους ανθρώπους της ομάδας. Μόνο που προκρίθηκαν άλλες λύσεις και κυρίως οι πρώτες επιλογές (βλ. Λάνγκφορντ, Ρέι, παραμονή Σαντ-Ρος) που είχε στη λίστα του ο Βυρωνιώτης τεχνικός. Κάπως έτσι συμπληρώθηκε η εξάδα των ξένων της ΑΕΚ, ενώ καλύφθηκαν πλήρως και οι θέσεις στην περιφέρεια.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, «πώς και πού να χωρέσει στο φετινό ρόστερ ο Χάρις;». Για την ώρα λοιπόν, ο Μάνι Χάρις δεν απασχολεί την «Ένωση», αλλά επ' ουδενί δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για μελλοντική προσέγγιση και συνεργασία των δύο πλευρών…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x