Αγγλία

Γκούντγιονσεν: «Συμφωνώ με τη νεανική επανάσταση του Λάμπαρντ, θα λάμψουν οι Μουντ και Έιμπραχαμ»

Απόλυτα σύμφωνος με την τακτική του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες της Τσέλσι, εμφανίστηκε ο Ειντουρ Γκούντιονσεν.

Την πεποίθησή του ότι η απαγόρευση μεταγραφών, η οποία έχει επιβληθεί στην Τσέλσι, μπορεί να λειτουργήσει και ευεργετικά για τον σύλλογο εξέφρασε ο Ειντουρ Γκούντγιονσεν. Ο Φρανκ Λάμπαρντ δίνει αρκετά λεπτά συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της Τσέλσι,με τον Ισλανδό πρώην διεθνή μεσοεπιθετικό να επισημαίνει ότι ο Μέισον Μουντ και ο Τάμι Εϊμπραχαμ αναμένεται να "λάμψουν" υπό τις οδηγίες του Άγγλου τεχνικού.

Η πίστη στα νιάτα έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την χρονική περίοδο, όπου οι Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομέλο Λουκάκου αποχώρησαν από το στρατόπεδο των «μπλε», εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής τους και συνέχισαν την καριέρα τους σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους

Το νεανικό ρόστερ δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν με αρκετά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, ο Γκούντγιονσεν προτρέπει τους φιλάθλους της Τσέλσι να κάνουν υπομονή.

«Ο σύλλογος δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο», ανέφερε ο Γκούντγιονσεν στο Goal. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για την Τσέλσι σαν σύλλογος να γαλουχήσει τους νεαρούς παίκτες. Ας θυμηθούμε το παράδειγμα του Τζον Τέρι, ο οποίος ήρθε στον σύλλογο σε νεαρή ηλικία. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έδινε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Τέρι μέχρι να γίνει ο παίκτης που ήθελε.

Όταν ο Ρανιέρι υπέγραψε τον Λάμπαρντ, η πρώτη του σεζόν ήταν σε γενικές γραμμές μέτρια. Μόλις ο Λάμπαρντ έπαιξε σε κάθε αγώνα, τότε μπορούσαν όλοι να δουν τον Φράνκι να ‘’μεγαλώνει’’ ποδοσφαιρικά και να γίνεται πιο σημαντικός για την ομάδα. Έτσι κατέληξε να γίνει ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι. Διατηρεί με την ομάδα απίστευτο ρεκόρ και αυτό δείχνει ότι εάν σου δοθεί χρόνος , τότε μπορείς να φτάσεις στην κορυφή
».

Στη συνέχεια, ο Γκούντγιονσεν αναφέρθηκε στην απαγόρευση μεταγραφών, η οποία έχει επιβληθεί στην Τσέλσι. «Νομίζω ότι μετά από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τσέλσι οι φίλαθλοι πρέπει να είναι υπομονετικοί και να μην δίνουν σημασία στα αποτελέσματα της ομάδας και το σε ποια θέση μπορεί να τερματίσει η ομάδα. Βέβαια μια ομάδα όπως η Τσέλσι πρέπει κάθε χρονιά να διεκδικεί το εισιτήριο εξόδου στο Champions League.

Νομίζω ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε τα οφέλη της εμπειρίας, της οποίας πρόκειται να αποκτήσουν την σεζόν που διανύουμε. Όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας με έχουν συναρπάσει. Το λυπηρό γεγονός είναι ότι μερικές φορές οι νέοι παίκτες θέλησαν να αποχωρήσουν από τον σύλλογο, επειδή δεν τους δόθηκε μια ευκαιρία να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα. Ο Λόφτους-Τσικ και ο Γκόντζον Οντόι πήραν την ευκαιρία τους. Νέοι παίκτες κάνουν τώρα την εμφάνισή τους. Αισθάνονται ότι αυτή είναι η στιγμή τους για να λάμψουν με την φανέλα του συλλόγου».

«Οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν πολύ καλή ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να γίνουν ποδοσφαιριστές, τους οποίους όλοι περίμεναν να είναι σε νεαρή ηλικία. Έχω την εντύπωση ότι και ο Λάμπαρντ θα κάνει ακριβώς το ίδιο με τον Εϊμπραχαμ, τον Μουντ και τον Τομόρι. Τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους πιστεύει, δίνοντάς τους αρκετά λεπτά συμμετοχής. Εάν δοθεί στον Λάμπαρντ χρόνος για να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του, νομίζω ότι τα οφέλη από αυτό θα είναι αρκετά μεγαλύτερα από το να επικεντρωνόμαστε μόνο στα φετινά αποτελέσματα του συλλόγου, κατέληξε. ».

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x