Αγγλία

Στα χέρια Σαουδάραβα η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Στην ιδιοκτησία του πρίγκιπα Αμπντουλάχ πέρασε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μετά την απόφαση δικαστηρίου, καθώς υπήρχε διαμάχη με τον πρώην μεγαλομέτοχο.

Σε σαουδαραβικά χέρια κατέληξε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ κατείχε το 50% των μετοχών και το άλλο 50% άνηκε στον ιστορικό ιδιοκτήτη της Σέφιλντ, Κέβιν Μακκέιμπ. Οι δυο τους ήταν στα δικαστήρια εδώ και χρόνια για την ιδιοκτησία της ομάδας.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ Μπιν Μοσάντ Μπιν Αμπντουλάζιζ Αλ Σαούντ αγόρασε τις μισές μετοχές από τους «Blades» το 2013 για μία λίρα, με μοναδική υποχρέωση να επενδύσει 10 εκατομμύρια στην ομάδα.

Παρόλα αυτά, η Σέφιλντ έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας πέντε πόντους και ευρισκόμενη στη 15η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, ο σύλλογος "έσπασε" το ρεκόρ μεταγραφής τους τέσσερις φορές το καλοκαίρι.

Ο Αμπντουλάχ, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, δήλωσε ότι η προτεραιότητά του είναι να κρατήσει την ομάδα στην Premier League, μέσω επενδύσεων στην πρώτη ομάδα και την ακαδημία, καθώς και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x