Γερμανία

«Πάτησε» κορυφή η Σάλκε με γκολ-ποίημα στο 89’

Με ένα υπέροχο τέρμα του Αμίτ Αρίτ στο 89’, η Σάλκε έκαμψε την αντίσταση της Μάιντς με 2-1 και έπιασε προσωρινά τη Λειψία στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga.

Την τρίτη νίκη της στη φετινή Bundesliga πανηγύρισε με δραματικό τρόπο η Σάλκε, που επικράτησε 2-1 της Μάιντς, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Οι «βασιλικοί μπλε», που πέτυχαν το νικητήριο γκολ στο 89’ με τον Αμίτ, έφτασαν τους δέκα βαθμούς και έπιασαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας τη Λειψία. Από την άλλη, η Μάιντς, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Χέρτα, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα της.

Η Σάλκε είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και με τον Αρίτ σε μεγάλα κέφια προσπάθησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ. Ο Γαλλό-Μαροκινός μέσος είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά οι προσπάθειες καρποφόρησαν στο 36’, όταν μετά από δική του κούρσα από αριστερά και παράλληλη σέντρα, ο Σερντάρ με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, κάνοντας το 1-0. Η Μάιντς περιορίστηκε σε πολύ παθητικό ρόλο και πήγε στα αποδυτήρια με το μικρότερο σε βάρος της σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπροσίνσκι στο 51’, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 63’ με τον Μπουργκστάλερ. Η Μάιντς «πατούσε» καλύτερα στην επανάληψη και τέσσερα λεπτά αργότερα απέτυχε εκ νέου να ισοφαρίσει με τον Σάλαϊ. Στο 71’ ήταν η σειρά του Φερνάντες, αλλά το γκολ που δικαιούνταν το πέτυχε τελικά στο 75’ με τον Ονισίβο. Οι «βασιλικοί μπλε» πίεσαν προκειμένου να πετύχουν δεύτερο γκολ και το κατάφεραν στο 89’ με ένα εξαιρετικό τέρμα του κορυφαίου του αγώνα, Αμίτ Αρίτ, που έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/9
Σάλκε-Μάιντς 2-1
(36’ Σερντάρ, 89’ Αμίτ - 75’ Ονισίβο)

Σάββατο 21/9
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Πάντερμπορν
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Λειψία (19:30)

Κυριακή 22/9
Γκλάντμπαχ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:00)

Δευτέρα 23/9
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (21:30)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27/9
Ουνιόν Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Σάββατο 28/9
Λειψία-Σάλκε (16:30)
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν
Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 29/9
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ(16:30)
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x