Στίβος

Ο,τι και να κάνουν, πάντα θα νικά η Λασίτσκενε…

Άφησε τις συναθλήτριες της να χαρούν για λίγο η Μαρίγια Λασίτσκενε και πήρε ξανά το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα.

Η Μαρίγια Λασίτσκενε είναι για τρίτη σερί χρονιά η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος. Η απίθανη Ρωσίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρώτη θέση στην Ντόχα με 2.04 με την πρώτη της προσπάθεια, κάτι που δεν κατάφερε η 18χρονη Ουκρανίδα Γιάροσλάβα Μάχουτσικ. Η Λασίτσκενε ξεπέρασε από το 1.84 και έπειτα και μέχρι το 2.04 όλα της τα άλματα με την πρώτη, κάτι που τη βοήθησε στο τέλος να επικρατήσει της νεαρής.

Όμως, η Λασίτσκενε δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ τα 2.08 και στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε, ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια, νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Έτσι, η Λασίτσκενε έφτασε τις 12 νίκες σε 13 αγώνες τη φετινή σεζόν, με τη μοναδική που τη νίκησε το 2019, την Ουκρανίδα Γιούλιγια Λεφτσένκο, να μένει εκτός μεταλλίων και τέταρτη με άλμα στα 2 μέτρα.

Η Μάχουτσικ ξεπέρασε τα 2.04, αλλά στην τρίτη της προσπάθεια, αποτυγχάνοντας, στη συνέχεια, στα 2.08, όμως σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων και έγραψε ιστορία, αφού το προηγούμενο 2.01 το είχαν σημειώσει το 1989 οι Τούρσακ, Μπαλκ.

Τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Βάστι Κάνινγχαμ με 2 μέτρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x