Γενικά

Πώς άρχισαν οι Έλληνες «πρεσβευτές» στη Γαλλία τους αγώνες στις National κατηγορίες πινγκ πονγκ

Τέλη Σεπτεμβρίου άρχισαν και οι National κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Γαλλία.

Είναι τα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα από την τρίτη μέχρι την πέμπτη κατηγορία, όπου σταθερά τα τελευταία χρόνια έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή Έλληνες πρωταθλητές. Οι συντριπτικά περισσότεροι είχαν δράση στην εναρκτήρια αγωνιστική για τα γκρουπ της πρώτης φάσης, μάλιστα για ορισμένους έγινε το ντεμπούτο σε ξένο πρωτάθλημα.

Με βάση ενημερωτικά στοιχεία από τη Γαλλία, αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα οι αθλητές Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Δημήτρης Κορδούτης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αντώνης Μαλινάκης, Στράτος Δαμιανής, Νίκος Αντωνιάδης Γιώργος Παντερής, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και οι αθλήτριες Μαρία Χριστοφοράκη, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Να δούμε επιγραμματικά τι κατάφεραν οι Έλληνες πρεσβευτές και οι ομάδες τους:

Στην τρίτη κατηγορία των ανδρών (National 1) η Ρομάν ASPTT του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου αγωνίζεται στο δεύτερο γκρουπ. Στην εναρκτήρια αγωνιστική νίκησε εντός έδρας τη Μονακό με 8-2. Τα αδέρφια σημείωσαν από δύο νίκες.

Τρεις ομάδες με Έλληνες αθλητές βρίσκονται μαζί στο τέταρτο γκρουπ. Η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη άρχισε με ήττα εκτός έδρας από τη Σαρτρ 2 με 8-5. Ο Λαγογιάννης σημείωσε στα ατομικά παιχνίδια του δύο νίκες και μία ήττα και ο Κορδούτης μία νίκη και δύο ήττες.

Επί τη ευκαιρία, να προστεθεί ότι, καθώς παρέμεινε στη Γαλλία, ο τελευταίος πήρε μέρος και σε ατομικό τουρνουά, που οργάνωσε η ομάδα Centr' Isere και κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι, επίσης, στο τέταρτο γκρουπ. Στην πρεμιέρα, ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πέτυχε τρεις νίκες, όμως η ομάδα του έχασε 8-5 στην έδρα της από τη Νιορ ΤΤ 1.

Η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού «λύγισε» στην έδρα της με 8-5 από τη Σαρλεβίλ Αρντέν. Είχε, όμως, την ατυχία να στερηθεί τις υπηρεσίες του ρέκορντμαν των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Στους πρώτους πόντους του εναρκτήριου αγώνα του υπέστη θλάση στο χέρι και αναγκάστηκε να σταματήσει.

Στην τέταρτη κατηγορία των ανδρών (National 2), η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη είναι στο πέμπτο γκρουπ. Στην πρώτη αγωνιστική κατέγραψε νίκη με 8-2 εντός έδρας εναντίον της Αρζεντάν. Οι διεθνείς αθλητές μας ήταν πρωταγωνιστές σημειώνοντας από δύο νίκες.

Στο έβδομο γκρουπ, αγωνίζεται η Χάβρη του Γιώργου Παντερή. Στην πρεμιέρα επικράτησε εντός έδρας της Ποϊτιέ με 8-2. Ο Παντερής είχε μία νίκη και μία ήττα.

Στο όγδοο γκρουπ της National 2, βρίσκεται η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη. Άρχισε με ήττα εκτός έδρας με 8-2 από τη Λε Κανέ και ο Χανιώτης πρωταθλητής είχε μία νίκη και μία ήττα.

Στην πέμπτη κατηγορία των ανδρών (National 3), η Σεν Ντενί US 93 του Στράτου Δαμιανή μετέχει στο πέμπτο γκρουπ. Στην πρεμιέρα κατέβαλε με 8-3 εντός έδρας τη Βοϊσί Πινγκ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού Νέων ανδρών είχε μόνο νίκες σε τρία ματς.

Στο δεύτερο γκρουπ, είναι η Ποντουάζ Σερζί 2, όπου γνωρίζει νέα εμπειρία ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος. Η ομάδα του επιβλήθηκε στην έδρα της με 8-1 της Ολιβέ και ο Αλεξανδρόπουλος σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο 14ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας, αγωνίζεται η Βίσεμπουργκ, η νέα ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη. Στην πρώτη αγωνιστική, ξεπέρασε εκτός έδρας με 8-3 τη Μαλάκοφ και ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε τρεις νίκες.

Στην τρίτη κατηγορία των γυναικών (National 1), η Σεν Πιερέζ 2, στην οποία επέστρεψε φέτος η Μαρία Χριστοφοράκη, βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ. Στην αυλαία του πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας 8-4 τη Σεν Μορ και η διεθνής αθλήτρια είχε μία νίκη και μία ήττα.

Στο πρώτο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας βρίσκεται η Εσιρόλ της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα. Στην πρώτη αγωνιστική έχασε εκτός έδρας σε ντέρμπι με την Ισί Λε Μουλινό με 8-6. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 πέτυχε μία νίκη και δύο ήττες.

Στην τρίτη κατηγορία των γυναικών (National 3), η Ερμόν Πλεσί της Ιωάννας Γερασιμάτου αγωνίζεται στο τέταρτο γκρουπ. Στην πρώτη αγωνιστική, παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της με 7-7 στη Χάγκουεναου. Η 18χρονη πρωταθλήτριά μας έκανε πολύ καλό ντεμπούτο σε ξένο πρωτάθλημα με τρεις νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x