Stoiximan Super League

Αποσπόρης στον ΣΠΟΡ FM: «Πρέπει να αποκτήσουν ενιαία φιλοσοφία οι Εθνικές στην Ελλάδα»

Την άποψη πως πρέπει να υπάρξει μία φιλοσοφία πάνω στην οποία θα δουλεύουν όλες οι εθνικές ομάδες, από τους μικρούς μέχρι την Ανδρών, εξέφρασε ο Στέλιος Αποσπόρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Ελλάδας όσον αφορά την ενιαία φιλοσοφία και νοοτροπία στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στάθηκε ο Στέλιος Αποσπόρης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρέπει να αλλάξει γενικά η φιλοσοφία μας, είναι μία μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει. Ίσως και με τον κ. Φαν’τ Σιπ πρέπει να υπάρξει συζήτηση για μία ευρύτερη επιλογή παιδιών από την Ελπίδων», ανέφερε ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Πανιωνίου.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέλιος Αποσπόρης στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» με τον Δημήτρη Τσακίρη

Για την λειτουργία των Ακαδημιών στην Ελλάδα ως υπεύθυνος στον Πανιώνιο: «Πέρασε η εποχή που όλες οι ομάδες είχαν ισχυρές ακαδημίες, αφού έχουν περάσει στην εποχή οι σύλλογοι να χρειάζεται να στηρίξουν τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες τους, να φιλοξενήσουν τα παιδιά που έρχονται από την επαρχία και τις οικογένειές τους και να είναι γενικότερα κοντά στον κάθε νεαρό παίκτη.

Ήμουν στην Εθνική Ελπίδων και συνεργάστηκα με πολλά παιδιά, όπως ο Τοροσίδης, ο Νίνης, ο Μήτρογλου, ο Τζιόλης κα. Αυτά τα παιδιά κατόρθωσαν να στείλουν την Εθνική Ελπίδων σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις
».

Για τον Βρουσάι, τον Παυλίδη και άλλα παιδιά: «Νομίζω ότι υπάρχει συνεργασία του πρώτου προπονητή με εκείνον στην εθνική Ελπίδων. Αν χρειαστεί κάποιον παίκτη ή παίκτες για να αντιμετωπίσει τις ομάδες. Το πρόβλημά μας είναι η ανταπόκριση της ομάδας στις απαιτήσεις που υπάρχει. Και η προηγούμενη Ελπίδων αποκλείστηκε στα μπαράζ. Πρέπει να αλλάξει γενικά η φιλοσοφία μας, είναι μία μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει. Ίσως και με τον κ. Φαν’τ Σιπ πρέπει να υπάρξει συζήτηση για μία ευρύτερη επιλογή παιδιών από την Ελπίδων από την Ανδρών. Πρέπει να υπάρχει συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας των εθνικών ομάδων σε όλα τα επίπεδα και να υπάρχει σωστή εκπαίδευση των παικτών».

Για το σημερινό παιχνίδι Πανιώνιος-ΟΦΗ: «Αν ξεκινήσουμε από την ομάδα μου, είναι μια ομάδα με βαριά ιστορία και έχει το μέταλλο της επιβίωσης. Πέρσι μας θεωρούσαν ομάδα-φαβορί για υποβιβασμό και στο τέλος τερματίσαμε στην 6η θέση.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του Πανιωνίου. Είναι μία τεράστια πρόκληση λόγω της αφαίρεσης βαθμών για την αδειοδότηση και είχαμε περιορισμούς όσον αφορά τις μεταγραφές. Νομίζω ότι το πρώτο μας παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά, με μία ήττα με τον Βόλο, στη Νέα Σμύρνη.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε φυσιολογικά. Έχουμε χάσει όλα τα παιχνίδια στο γκολ και έχουμε ένα ζήτημα στη δημιουργία. Η ομάδα δείχνει πως σιγά-σιγά θα επανέλθει με παίκτες που μας έχουν ήδη λείψει, όπως ο Ντομίνγκες, ο Μασούρας. Πρόκειται για παιδιά που μας έχουν λείψει και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην υπολογίζουμε.

Είμαι αισιόδοξος πως η χρονιά θα πάει καλά θα πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Ο σύλλογος έχει στελεχωθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ποδόσφαιρο, όπως ο Σαμαράς με τον γιό του και ο Νιόπλιας που έχουν περάσει από την ομάδα.

Ήταν ένας προπονητής που δεν τον γνώριζε το ευρύ κοινό, όμως έχει δουλέψει σε μικρότερα τμήματα ομάδων και εκεί τον βρήκε ο Γιάννης (Σαμαράς). Ο Γιώργος Σίμος είναι ένα παιδί με νέες αντιλήψεις, παίξει ένα θεαματικό ποδόσφαιρο, θέλει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και όλα αυτά φαίνονται στο γήπεδο.

Σίγουρα θα μπει ο ΟΦΗ με μία δυναμική, πιστεύω ότι ο Πανιώνιος θα κοντρολάρει το παιχνίδι. Ο Παπαβασιλείου γνωρίζει από Ηράκλειο, έχει παίξει στον ΟΦΗ και θα πάει σφιχτά το ματς και χρειάζεται υπομονή για να βρουν αδύναμα σημεία στο παιχνίδι του αντιπάλου
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x