Κώστας Μιαούλης

Τα πάντα για την μελλοντική ΑΕΚ θα φανούν στο παζάρι του Γενάρη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πιο κρίσιμη μεταγραφική περίοδο που έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα είναι το παράθυρο του Ιανουαρίου για να φανεί τι ομάδα θα μπει στο νέο γήπεδο.

Κανείς από τους φίλους της ΑΕΚ πλέον δεν μπορεί να αισθάνεται σοκαρισμένος. Ο τίτλος της χθεσινοβραδινής στήλης μετά το φινάλε του ματς άλλωστε, αποτελεί όχι διαπίστωση δικιά μας, αλλά σε κάθε περίπτωση κάθε φίλου και οπαδού της ομάδας που έχει πάψει να τρέφει αυταπάτες. Η Ένωση προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν βρισκόταν σε καλή βραδιά και ήταν καταπονημένος και από δύσκολο ματς. Το μόνο κομμάτι που σήμερα, αναλώθηκε σε διαπιστώσεις ήταν ο Τύπος της ΑΕΚ. Δεν είναι πως δεν ήξερε ή δεν γνώριζε. Απλά περιμένεις σε θαύματα που δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πραγματικότητα. Γιατί πολύ απλά συμβαίνουν σπάνια και όχι κάθε μέρα.

Πριν απ’ όλα θα υπενθυμίσω πως σήμερα γράφονται πράγματα που η στήλη τα κατέγραψε στο τέλος Αυγούστου όπως π.χ πως υπήρξε ιδιαίτερη επιμονή του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Απλά όταν γράφτηκαν σε αυτήν εδώ τη στήλη, χτύπησε το τηλέφωνο της παραγωγής του ΣΠΟΡ FM και στην άλλη γραμμή δεν ήταν κάποιος από …εισπρακτική εταιρεία. Κι ακόμα πιο απλά θα αναφέρω πως μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, ήταν να μην παραστώ στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς από την διεύθυνση του σταθμού, αν δεν ένιωθα άνετα, συνεχίζω για τα παρακάτω. Τα γράφω απόψε, γιατί άλλωστε σε αυτή την δουλειά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και πώς.

Πάμε λοιπόν στην επόμενη ημέρα, μιας και όσα ήταν να γραφτούν για το πριν, έχουν εξαντληθεί. Το πού σκοπεύει να στοχεύσει και το πώς σκέφτεται την επόμενη ημέρα, για το αύριο της ΑΕΚ, θα φανεί σε πρώτη φάση τον Ιανουάριο. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε χρήματα, αν και για να πάρεις ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά, χρειάζονται και αυτά. Απαραίτητη προϋπόθεση για μένα πλέον είναι να αποτελούν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και πάνω απ’ όλα νορμάλ χαρακτήρες. Γιατί εξίσου με την ποδοσφαιρική ένδεια, η ΑΕΚ κατάφερε αυτά τα χρόνια, να φέρει και ποδοσφαιριστές πολύ ιδιόρρυθμους. Πολλοί «τρελοί» μαζί μπορούν να σου φέρουν έναν απροσδόκητο τίτλο, αλλά πολλοί για πολύ καιρό, το βέβαιο είναι πως θα σου διαλύσουν το μαγαζί.

Αφού λοιπόν, ελπίζω, πως τουλάχιστον από άποψη χαρακτήρων η ΑΕΚ θα αποκτήσει κανονικούς πρώτα χαρακτήρες και μετά παίκτες, για οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου αποφασίσει ο Ίβιτς, θα πρέπει αυτοί οι ποδοσφαιριστές να είναι πολύ καλύτεροι και αθλητικότεροι από αυτούς που διαθέτει η Ένωση αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της. Για μένα δεν έχει σημασία η πληθώρα, όσο το καίριο θα είναι ο ένας ή οι δύο καλοί που μπορεί να έρθουν, να μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Εκεί θα φανεί, ποιο είναι το όραμα και τι είδους ομάδα σκοπεύουν να βάλουν η διοίκηση και ο Ίβιτς στο νέο γήπεδο.

Τα πάντα λοιπόν σε πρώτη φάση για να διαπιστώσουμε πού πάει το πράγμα θα φανούν τον Γενάρη, μαζί με την εξερεύνηση για τον νέο προπονητή. Και σε αυτό το σημείο, ελπίζω να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα, όχι για το ποιος, αλλά για το τι θα ζητήσουμε από αυτόν τον προπονητή, στο μυαλό του Ίλια Ίβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x