Νέα μοντέλα

Αυλαία για την «Αυτοκίνηση 2019»

Το φουτουριστικό EQ Silver Arrow (αριστερά) της Mercedes-Benz «κλέβει» την παράσταση στην έκθεση αυτοκινήτου.

Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση αυτοκίνητου της τελευταίας δεκαετίας, «Αυτοκίνηση EXPO Anytime 2019», έκλεισε τις πύλες την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, και ώρα 21.00.

Το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών εστιάστηκε στις 35 πανελλαδικές πρεμιέρες και στα 150 νέα μοντέλα. Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της εξέλιξης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για την επόμενη δεκαετία, που είναι η ηλεκτροκίνηση και η υβριδική τεχνολογία.



Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Γιώργο Βασιλάκη. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το υπουργείο του ανοίγει συζήτηση για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάγκη ανανέωσης των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, αφού ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 15,4 χρόνια. Ακόμη, ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή μάς χτυπάει την πόρτα, αφού μεγάλο μέρος της ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. και χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Πήρε ξεκάθαρη θέση ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων με «καθαρά», όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Χρειαζόμαστε πλέον αυτοκίνητα να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παράλληλα με τα κίνητρα, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα στην εισαγωγή των μεταχειρισμένων που είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Στα υβριδικά και ηλεκτρικά Ι.Χ. ανήκει το μέλλον

Τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν την απάντηση απέναντι στη ρύπανση του περιβάλλοντος. Ολα τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο καταφεύγουν στην εξέλιξη ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Για πρώτη φορά σε έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν ηλεκτρικά και υβριδικά από το σύνολο των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων. Φυσικά, στο άμεσο μέλλον θα μας απασχολήσουν και οι υποδομές, που μέχρι σήμερα είναι περιορισμένες. Στα επόμενα χρόνια θα γίνουν σημαντικά βήματα στη μείωση της φορολογίας στα «καθαρά» αυτοκίνητα, ώστε να γίνουν προσιτά στο κοινό, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.


Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208 δηλώνει «παρών», επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της Peugeot «Power of Choice».


To KIA e-Niro διαθέτει αυτονομία σχεδόν 485 χιλιομέτρων.


To Hyundai Κona Electric παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Πανελλήνια πρεμιέρα πραγματοποίησε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE, που σηματοδοτεί μια νέα μορφή αστικής μετακίνησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x