Stoiximan Super League

Αλώβητη στο «Βικελίδης» η Λαμία, προσγείωσε τον Άρη

Μια παθιασμένη Λαμία, απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στην έδρα του Άρη, που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε κάτι καλό την υπεροχή του.

Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα για τον Άρη, που «πέταξε» δύο βαθμούς στο εντός έδρας με τη Λαμία, αφού κόλλησε στο 1-1 και υποχώρησε στην 7η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν στο 16’ με τον Τουράμ, ωστόσο από το 25’ και μετά οι «κίτρινοι» κυριάρχησαν. Εντούτοις, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο 31’ με τον Λάρσον, ενώ πλήρωσαν την απουσία του Ιντέγε.

Στο 67’, ο Μπα είχε δοκάρι για την ομάδα του Ένινγκ, που διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 6 παιχνίδια (3-3-0).

Αήττητοι για 4η διαδοχική αγωνιστική οι παίκτες του Μάντζιου (3-1-0), που ανάσαναν βαθμολογικά.

Το ματς
Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άσκησε πίεση στην άμυνα του Άρη από τα πρώτα λεπτά. Στο 3’, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον ζωηρό Τουράμ, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από την άλλη, οι «κίτρινοι» δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν στο πρώτο τέταρτο και επιχειρούσαν μόνο μακρινά σουτ. Στο 16’, η ομάδα του Μάντζιου προηγήθηκε, με τον Τουράμ να «χορεύει» τον Βέλεθ και να εκτελεί μέσα από την περιοχή τον Τσιλιγγίρη για το 0-1.



Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Ένινγκ δεν είχαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί μέχρι το 25’. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασαν την πίεσή τους με στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το 1-1.

Στο 31’, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, που ξεκίνησε από τον Φετφατζίδη και συνεχίστηκε από τον Γκάμα, ο οποίος γύρισε στην περιοχή και βρήκε τον Λάρσον, που πλάσαρε σωστά τον Θεοδωρόπουλο από το ύψος του πέναλτι.



Αυτό το τέρμα έδωσε μια σχετική ώθηση τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι είχαν 2-3 καλές στιγμές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε. Στο 36’, ο Ματίγια απείλησε με εκτέλεση φάουλ, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Σάσα σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως έδιωξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς έδειξαν τις διαθέσεις τους και κυριάρχησαν απόλυτα. Στο 48’, ο Φετφατζίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν και κατασκήνωσαν έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, που είχαν κλειστεί στο καβούκι τους. Στο 61’, ο Ρόουζ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ένινγκ άγγιξε το 2-1, σε μια φάση που ο γκολκίπερ της Λαμίας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπα να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως ατύχησε καθώς «σημάδεψε» δοκάρι.

Στο 69’, οι γηπεδούχοι απείλησαν πάλι, με τον Γκάμα να σουτάρει έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με γροθιές. Ο δραστήριος Πορτογάλος είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 81’, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Παρά τις πιέσεις της ομάδας του Ένινγκ, οι παίκτες της Λαμίας άντεξαν και κράτησαν μέχρι τέλους το πολύτιμο 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Ένινγκ): Τσιλιγγίρης – Σάσα, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ – Μπα, Ματίγια – Φετφατζίδης (65’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (65’ Μαρτίνες), Γκάμα - Λάρσον

Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος – Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον – Δημούτσος, Μπεχαράνο (71’ Βασιλόγιαννης) – Ρόμανιτς, Τιρόνε (46’ Βύντρα), Καραμάνος (86’ Σάλιακας) – Τουράμ

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x