Κώστας Νικολακόπουλος

Τέτοια λάθη στον Ολυμπιακό, εξηγούνται μόνο από υπερβολική πίεση και άγχος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να εξηγήσει τα μεγάλα λάθη που γίνονται στον Ολυμπιακό.

• Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, με ευδιάκριτες και τις αδυναμίες της, αλλά με ένα μεγάλο πρόβλημα.

• Αφήνοντας εκτός κουβέντας τα εξωαγωνιστικά, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιεσμένος, αγχωμένος, στρεσαρισμένος στο κυνήγι του κάθε αποτελέσματος σε Ευρώπη και, ιδίως εδώ, Ελλάδα. Κι η πίεση αυτή είναι αδύνατο να του κάνει καλό.

• Ας δούμε τα χοντρά λάθη που κάνουν οι παίκτες του. Λάθη παιδικά, που δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις αλλιώς, παρά μόνο μπαίνοντας στη διαδικασία να σκεφθείς ότι οφείλονται στο υπερβολικό άγχος της ομάδας.

• Εκτός κι αν δεχθούμε ότι…

Ο Σα (Νο 2 στην Εθνική Πορτογαλίας) είναι τόσο κακός τερματοφύλακας, που δεν ξέρει να τοποθετείται κάτω από την εστία του, με συνέπεια να τρώει τέτοιο γκολ από τον Πανιώνιο στο 88’ και δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με συνέπεια να τρώει τέτοιο γκολ από τον στόπερ του ΠΑΟΚ…

Ο Μεριά (ο πιο βασικός παίκτης της Τυνησίας, που έπαιξε Μουντιάλ και πήρε 3η θέση στο Κόπα Άφρικα) είναι τόσο κακός αμυντικός, που κάνει αβέρτα πέναλτι, τσαφ και διώχνει με πάσες στους αντπάλους…

Ο Ομάρ (αρχηγός στην Εθνική Νορβηγίας) δεν μπορεί να βγάλει μία καλή σέντρα φέτος στις τόσες κούρσες και μπούκες που κάνει από δεξιά…

Ο Ελ Αραμπί κι ο Σουντανί (που έχουν φάει τα γήπεδα με το τσουβάλι) δεν μπορούν να βάλουν ένα γκολ ευρισκόμενοι απέναντι από τον Ζίφκοβιτς…

Ο Βαλμπουενά (με τις 52 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας) δεν μπορεί να εκτελέσει ένα καλό κόρνερ η, φάουλ στα 12 που χτύπησε χθες…

Κλπ, κλπ, κλπ.

• Κοιτάξτε, εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός είναι σούπερ πλήρης ομάδα κι ότι οι παίκτες του είναι φοβεροί και τρομεροί. Βλέπω, όμως, να αναδεικνύονται περισσότερο τα μειονεκτήματα τους, παρά τα πλεονεκτήματα τους, ακριβώς λόγω της μεγάλης πίεσης που υπάρχει στην ομάδα για την νίκη σε κάθε ματς.

• Οκέϊ, το ξέρουμε, Ολυμπιακός είναι, η μεγαλύτερη ομάδα, πρέπει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι, να πάρει το πρωτάθλημα, να κάνει ό,τι μπορεί παραπάνω στην Ευρώπη, αλλά μέχρι εκεί. Ναι, ο κάθε παίκτης, ο κάθε προπονητής, πρέπει να ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες απαιτήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Γιατί όταν πάμε στο «παραπάνω», κι αρχίζει να επιβαρύνεται η ομάδα, σημαίνει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα ο σύλλογος, το αντίθετο, χαμένος θα βγει.

• Βεβαίως και λογικό είναι να υπάρχει άγχος, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχασε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του εδώ και 25 χρόνια. Σε κάθε μεγάλη ομάδα συμβαίνει αυτό, παγκοσμίως. Απλά, όσο φορτώνεται με μεγαλύτερη πίεση ο Ολυμπιακός, μέσα και γύρω από την ομάδα (Τύπος, κόσμος, περίγυρος κ.α), τόσο θα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο.

• Ναι, είναι…εξ ορισμού η πιο δύσκολη ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, για κάθε προπονητή και για κάθε παίκτη. Αλλά όσο φορτώνεται περισσότερο με άγχος, τόσο θα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Και χαμένη θα είναι η ίδια.

• Είχα πει στο ραδιόφωνο την περασμένη εβδομάδα ότι κακώς δημιουργείται κλίμα «τελικού» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό, 24 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Και είδαμε όλοι ότι η ομάδα εμφανίστηκε περισσότερο πιεσμένη και στρεσαρισμένη απ΄ ότι έπρεπε, αν και φανερά καλύτερη από τον ΠΑΟΚ.

• Πρώτος είναι ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και με μία νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα συνεχίζει και στην Ευρώπη. Παρότι αυτός παίζει παράλληλα και με την Μπάγερν και την Τότεναμ, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να υποδεχθεί την …τρομερή φέτος Ξάνθη, την Κυριακή σε ένα…κρίσιμο παιχνίδι, σε ακόμη άλλο ένα…ντέρμπι κορυφής (δεν παίζει ο συμπρωτοπόρος με την τρίτη της βαθμολογίας…) και να πάει να…δοκιμαστεί την μεθεπόμενη αγωνιστική στο πάντα…εχθρικό γι΄ αυτόν Παναιτωλικό.

• Λίγο πιο ήρεμη αν μείνει η ομάδα, αξιοποιήσει περισσότερο το ήδη υπάρχον ρόστερ και ενισχυθεί και το Γενάρη, μπορεί ωραία πράγματα στη συνέχεια της σεζόν. Κι ας της βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x