Επικαιρότητα

Μανιαδάκης: Η Τουλουπάκη μου είπε μη φοβάσαι τους πολιτικούς δεν θα επανεκλεγούν

... θα επανεκλεγεί το κυβερνών κόμμα. Υποστήριζαν ότι ξέρουν και για τις κουρτίνες του Άδωνι Γεωργιάδη,  φέρεται να είπε στην Προανακριτική.

Η πρόθεση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, Νίκου Μανιαδάκη,  να καταθέσει όσα έχει ήδη πει και σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και τη Μαρία Μαραγγέλη και τον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη που έχει καταδείξει ως τους προστατευόμενους μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη», ξεχωρίζει από την έως τώρα εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
 
Ναι σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Τουλουπάκη-Μαραγγέλη-Δεστεμπασίδη
 
Η εν λόγω πρόθεση, που αν υλοποιηθεί θα παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον για χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την καταγγελλόμενη σκευωρία, προέκυψε κατά πληροφορίες από ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ στην Επιτροπή, Θάνου Πλεύρη, καταδεικνύοντας και πιθανές σκέψεις της πλειοψηφίας για κάτι τέτοιο.
 
Θ. Πλεύρης: Έχετε πει ότι οι άλλοι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι η κ. Μαραγγέλη και ο κ. Δεστεμπασίδης. Αν σας φέρουμε εδώ κατ αντιπαράσταση αυτούς τους δυο ανθρώπους θα πείτε τα ίδια;
 
Ν. Μανιαδάκης: Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατά αντιπαράσταση με Δεστεμπασίδη, Τουλουπάκη και Μαραγγέλη.
 
Ένταση για τα περί πιέσεων να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα
 
Πάντως, η δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Νίκου Μανιαδάκη, ξεκίνησε με ένταση και παρότι απών θεωρητικά παρών τον Παύλο Πολάκη, ενώ ο ίδιος φέρεται να επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πιέσεων των εισαγγελέων Διαφθοράς να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα για χρηματισμό.
 
«Μου έλεγε μην τους φοβάσαι δεν θα επανεκλεγούν. Με πίεζαν να δώσω πολιτικούς»
 
Αφορμή που  πυροδότησε το κλίμα ανάμεσα τους Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, με τον Γιάννη Ραγκούση, στάθηκε ο φερόμενος ισχυρισμός του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα με τον κωδικό «Γιάννης Αναστασίου», ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον πίεζε να κατονομάσει πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, καθώς αυτά τα πρόσωπα δεν θα επανεκλεγούν.
 
Αντεγκλήσεις Πλεύρη-Μαρκόπουλου με Ραγκούση και φόντο τον Πολάκη
 
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η στιχομυθία που καταγράφηκε έχει ως εξής:

Θ. Πλεύρης.: Έχετε πει ότι σας είπε η κ. Τουλουπάκη να μην φοβάσαι του πολιτικούς ότι δεν θα επανεκλεγούν και ότι θα πάνε φυλακή. Έτσι δεν είναι;
 
Ν. Μανιαδάκης:  Μάλιστα. Αυτή η φράση ειπώθηκε στη ΓΑΔΑ αφού ήρθε η δικογραφία στη Βουλή και είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα ονόματα μας. Η Εισαγγελέας τότε άρχισε να μας λέει ότι «έχετε προσωπικό όφελος, μην τους φοβάστε. Δεν θα επανεκλέγουν. Το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές». Με πίεζαν να δώσω πολιτικούς. 

Θ. Πλεύρης: Μας θυμίζει αυτά που έλεγε κάποιος... (σ.σ. Πολάκης) -  «Να βάλουμε δύο στη φυλακή να κερδίσουμε τις εκλογές».
 
Δ. Μαρκόπουλος: Πού ξέρεις; Μπορεί ο Πολάκης να έδινε τις ερωτήσεις.
 
Γ. Ραγκούσης: Πρόσεχε μην έρθει εδώ.
 
Δ. Μαρκόπουλος: Συνεχίστε έτσι και θα πάτε καλά. Ακόμα να τον μαζέψετε.
 
Οι κουρτίνες του σπιτιού του Άδωνι Γεωργιάδη
 
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Μανιαδάκης, υποστήριξε πως παρά την επίμονη άρνησή του να κατονομάσει πολιτικούς επειδή δεν γνώριζε τίποτα, στην προσπάθειά τους να τον πείσουν για το αντίθετο οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ισχυρίζονταν ότι έχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες για τον Άδωνι Γεωργιάδη «έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του».
 
«Φοβόμουν τους εισαγγελείς γι' αυτό δεν τους κατήγγειλα»

«Φοβόμουν τους εισαγγελείς και γι' αυτό δεν τους κατήγγειλα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ενώ πάντα κατά πληροφορίες, απέδωσε τις διαρροές για την υπόθεση στον τύπο, σε πρόσωπο μέσα από την εισαγγελία Διαφθοράς - χωρίς να κατονομάσει ή να φωτογραφίσει κάποιο συγκεκριμένο – το οποίο ενημέρωνε και τους προστατευόμενους μάρτυρες για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους. Τον ισχυρισμό αυτό τον αιτιολόγησε λέγοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία τα γνώριζε μόνο η Εισαγγελία.  

Με έκαναν προστατευόμενο ενώ με είχε καταγγείλει η «Κελέση»

Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να είπε πως παρά τη σε βάρος του κατάθεση από την λεγόμενη Κελέση ήδη από το Νοέμβριο του 2017, όταν αργότερα τον ενέταξαν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, η Ελένη Τουλουπάκη δεν τον ενημέρωσε ποτέ ότι είναι καταγγελλόμενος.
 
Η επανάληψη αυτού του ισχυρισμού γεννά ερωτήματα ως προς τους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης, καθώς ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, απαγορεύει την ταυτόχρονη κατοχή των δύο ιδιοτήτων.
 
Διαψεύδει σχέση με Λοβέρδο και μεταφορά απειλών από Στουρνάρα

Κατά πληροφορίες ο Νίκος Μανιαδάκης διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά ότι δεν ήταν ποτέ σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας «ψευδέστατα» τα περί δωροδοκίας του από τον ίδιο, ενώ εξίσου κατηγορηματικά διέψευσε και τις αιτιάσεις περί μεταφοράς απειλών του Γιάννη Στουρνάρα στους εισαγγελείς.
 
«Ποτέ δεν τους είπα πως κανένα πολιτικό πρόσωπο θα τους κατέστρεφε. Ποτέ δεν μετέφερα τέτοια απειλή εκ μέρους του Γιάννη Στουρνάρα», φέρεται να επισήμανε ο ίδιος.

Ο ίδιος, δε, φέρεται να υποστήριξε πως ως Καθηγητής Δημόσιας Υγείας, έχει συνεργαστεί και με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι επρόκειτο για συνομιλίες με στόχο τις συμβουλές του ή με το ρόλο του ως εκπροσώπου της Τρόικας.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x