Επικαιρότητα

Πώς έφτασε η Καλαμάτα να απορρίψει το δίκτυο νέας γενιάς 5G

Η Καλαμάτα ήταν μεταξύ των τριών πόλεων της Ελλάδας που είχαν επιλεγεί για την δοκιμή του δικτύου νέας γενιάς 5G.

Εκατονταπλάσιες ταχύτητες ίντερνετ, νέες έξυπνες υπηρεσίες και εφαρμογές, απέρριψε ο δήμος Καλαμάτας.

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την πανηγυρική παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής του 5G στην πόλη, το δημοτικό συμβούλιο είπε «όχι» στο δίκτυο νέας γενιάς, υποκύπτοντας στη βούληση μιας μικρής ομάδας πολιτών.

Η ομάδα που προσήλθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστηρίζει ότι η πιλοτική εφαρμογή του δικτύου πέμπτης γενιάς είναι πείραμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Άποψη που σιγοντάρισε με την ψήφο του, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση ακούστηκε ακόμη και ότι η άποψη ότι η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, θα μπορεί να στειρώσει τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει «τη χαριστική βολή στην πόλη».

Play Video
Στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάστηκαν μετρήσεις του Δημόκριτου, που εντοπίζουν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου. Οι εν λόγω πολίτες δεν πείστηκαν και επέμειναν στο αντιεπιστημονικό τους παραλήρημα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος πρότεινε να μην ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας πριν γίνουν νέες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα για το θέμα. Η πρότασή του, έπεσε στο κενό.

«Δεν μπορούν να δυσφημίζουν την πόλη μας ακολουθώντας τακτικές εγωιστικές», «ούτε θα πρέπει να επικρατήσει ο σκοταδισμός», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και τον δήμο Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G. Χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία, η καλαμάτα θα πρέπει τώρα να περιμένει για το 5G μέχρι να λειτουργήσει και στην υπόλοιπη ελλάδα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x