Euroleague

Υποψήφιος για την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας ο Πιτ Μάικλ

Στη λίστα των 50 υποψηφίων προστέθηκε ο παλαίμαχος Αμερικανός φόργουορντ.

Την υποψηφιότητα του Πιτ Μάικλ για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020 ανακοίνωσε η Euroleague.

Ο 41χρονος πλέον πρώην φόργουορντ ξεκίνησε την ευρωπαϊκή καριέρα του από το Περιστέρι το 2003, ενώ το 2004-05 φόρεσε τη φανέλα του Μακεδονικού.

Στην Ευρωλίγκα ντεμπουτάρισε το 2007 με την Ταού Κεράμικα. Στους Βάσκους αγωνίστηκε μια διετία, πριν μεταγραφεί το 2009 στην Μπαρτσελόνα, όπου έπαιξε μέχρι το 2013.

Με τους Καταλανούς κατέκτησε το 2010 το τρόπαιο (στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό), όντας βασικότατο «όπλο» της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Συνολικά στην καριέρα του στην Euroleague ο Πιτ Μάικλ είχε κατά μέσο όρο 10,5 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.



Υπενθυμίζεται ότι για την All Decade Nominee έχουν ανακοινωθεί ήδη οι υποψηφιότητες των Κώστα Σλούκα, Γιώργου Πρίντεζη, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου και Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Συνολικά κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα ως Παρασκευή, θα παρουσιάζονται πέντε υποψήφιοι και σε μία περίοδο δέκα εβδομάδων θα παρουσιαστούν και οι 50. Στις αρχές του 2020 θα αρχίσει η ψηφοφορία για τους δέκα καλύτερους, στην οποία θα συμμετέχει το κοινό, αλλά για πρώτη φορά και οι προπονητές με τους αρχηγούς των 18 ομάδων της φετινής Ευρωλίγκας.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x