Διονύσης Δεσύλλας

Ένα «νεκρό» 20λεπτο κι ένα καθαρό πέναλτι που δε δόθηκε ποτέ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό και τα όσα… λύγισαν το «τριφύλλι» στο Καραϊσκάκη.

*Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν μια ομάδα εξαιρετική. Με πολύ καλή τακτική προσέγγιση στο ματς, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε πρώτα να εγκλωβίσει τα ατού των «ερυθρόλευκων» και να γίνει απειλητική αρκετές φορές στην εστία του Σα.

*Οι «πράσινοι» στο ανασταλτικό τους κομμάτι πήραν άριστα 10. Με ασφυκτικό πρέσινγκ έκαναν δύσκολη τη δουλειά των αντιπάλων τους, πίεζαν την πρώτη πάσα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απειληθούν ελάχιστα. Μόλις δυο φορές από σουτ και κεφαλιά του Μασούρα.

*Από την άλλη, επιθετικά, το «τριφύλλι» κυκλοφορούσε πολύ καλά την μπάλα, έπαιρνε βοήθειες σε αυτό το κομμάτι από τον Ζαχίντ, από τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, αλλά και από τα ακραία μπακ Γιόχανσον και Ινσούα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλασικές ευκαιρίες με Ζαχίντ, Δώνη και Γιόχανσον, αλλά και ένα ακυρωθέν γκολ του Σουηδού, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ.

*Στην επανάληψη και μέχρι το 60’, ο Παναθηναϊκός επιθετικά δεν ήταν το ίδιο καλός. Δεν είχε την ίδια ενέργεια, με αποτέλεσμα σιγά – σιγά ο πιο ποιοτικός Ολυμπιακός να ανεβάζει την απόδοσή του, με τους «πράσινους» να πηγαίνουν σε ένα «νεκρό» 20λεπτο. Και αφού πρώτα η γηπεδούχος ομάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο, στη συνέχεια σκόραρε με τον Ελ Αραμπί, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων (από τις λίγες φορές που συνέβη αυτό). Η διαφορά των δυο; Η ποιότητα. Χάρη σε αυτή την ποιότητα, οι Πειραιώτες σκόραραν στο καλό τους διάστημα, κάτι που δεν έκανε νωρίτερα το «τριφύλλι» (ένα… έργο που το έχουμε δει αρκετές φορές φέτος και το έχουμε αναφέρει).

*Φυσικά, είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια που γίνεται να μη σταθούμε σε μια φάση ολοκάθαρη υπέρ του Παναθηναϊκού, η οποία για ανεξήγητο λόγο δε δόθηκε. Δε θα αναφερθούμε τόσο στην πρώτη με πρωταγωνιστές τους Καμαρά και Μπουζούκη στο α’ ημίχρονο, όταν ο χαφ του Ολυμπιακού απομακρύνει την μπάλα και στη συνέχεια βρίσκει με τις τάπες το πόδι του νεαρού άσου του «τριφυλλιού». Δεν είναι εύκολη φάση και πρέπει να την κρίνει ο διαιτητής πάνω σε μια απομάκρυνση. Η δεύτερη, όμως, είναι ένα πεντακάθαρο πέναλτι που αν δινόταν, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.

*Στο 51’ ο Μπα μπερδεύεται με την μπάλα. Ο Μακέντα πάει να εκμεταλλευτεί το λάθος και ο αμυντικός του Ολυμπιακού του πατάει το πόδι. Ο Γκεστράνιους πηγαίνει ξανά να συμβουλευτεί το μόνιτορ, όταν του το είπαν από την αίθουσα var, αλλά αντί να δείξει την άσπρη βούλα, δίνει εντολή για συνέχεια του αγώνα. Να μην τρελαθούμε και να μην κάνουμε το άσπρο – μαύρο. Ένα πεντακάθαρο πέναλτι δε δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού και αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε στην καταγραφή και τον σχολιασμό του αγώνα. Δίχως περιστροφές, δίχως να κλείνουμε τα μάτια μας. Δε γίνεται στο οφσάιντ στον Βόλο (κάκιστα δε μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού), το πρωτάθλημα να είναι στημένο και σήμερα, απλώς να είναι Κυριακή. Καλή χρονιά σε όλες και όλους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x