Κώστας Μιαούλης

Να χαίρεστε το VAR και τον Περέιρα!

Το πράγμα φώναζε εδώ και χρόνια με το πού το πάει ο ΠΑΟΚ. Μετά την 5η σφαγή σε επτά νίκες των Θεσσαλονικέων επί της ΑΕΚ, ουδείς δικαιούται να ισχυρίζεται πως δεν το περίμενε. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Από το 2015 και τις συγγνώμες του Σιδηρόπουλου στην πρώτη αλλοίωση αποτελέσματος με το πέναλτι που δεν είχε δώσει στον Σιμόες, σε αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και τούμπαλιν μέχρι σήμερα, δεν έχουν περάσει παραπάνω από 4.5 χρόνια. Εδώ επικρατεί μια συνθήκη, που διαμορφώνει βαθμολογίες, απονέμει κλεμμένα και πέτσινα Κύπελλα και φυσικά με μόνιμα ευνοημένο τον Δικέφαλο του Βορρά. Η Ένωση σήμερα έβγαλε μια οξύτατη ανακοίνωση, αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα. Οι σφαγές σε βάρος της, όταν παίζει με τον Δικέφαλο του Βορρά, έχουν γίνει θεσμός.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο «Χαριλάου» γκρίνιαζε για τον Ισραηλινό διαιτητή. Ήταν ολοφάνερο το τι προσπαθούσε να κάνει. Μια ομάδα που βρίσκεται σε κάμψη και δεν μπορεί παρά ελάχιστα πράγματα ποδοσφαιρικά σε σύγκριση με το πώς τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ που ελέγχει, αγκομάχησε να νικήσει μια ομάδα που έχει χίλια-δύο προβλήματα και δεν είναι εφοδιασμένη καν με τα απαραίτητα. Οι αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, μαρτυρούν το πόσο άγχος είχαν και το πόσο βασανίστηκαν για να πάρουν αυτή τη νίκη. Με την αμέριστη συμπαράσταση φυσικά του Ισραηλινού ρέφερι και των συμπατριωτών του στο VAR.

Να ενημερώσω για μια σημαντική λεπτομέρεια, για τους υποστηρικτές της νέας τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Πιθανολογώ πως την ξεκάθαρη πλέον – αφού ανακαλύφθηκαν σιγά-σιγά τα χαμένα ριπλέι από το PAOK TV – την είδαν και οι συνάδελφοι του Γκρίνφελντ. Αυτό που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, είναι πως σε φάση που εξετάζεται για πέναλτι, δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, όπως κυκλοφορεί στα γραφεία των ρεπόρτερ της διαιτησίας, να δουν παράβαση που έχει προηγηθεί. Δηλαδή εφόσον μια φάση εξεταστεί για πέναλτι, δεν έχει καμία σημασία αν έχουν προηγηθεί και ένα και δύο και τρία επιθετικά φάουλ. Αν ισχύουν αυτές οι διαρροές από τους κύκλους των διαιτητών ποιόν εξυπηρετεί το VAR και η εξέτασή του; Είναι φανερό πως το VAR έχει πολλά παραθυράκια για αυτούς που θέλουν να ευνοήσουν, εκείνους που επιβάλλεται, από το σύστημα.

Ο Ισραηλινός δεν κλήθηκε να δει καν τις δύο φάσεις που ζητά πέναλτι η ΑΕΚ. Μεταξύ μας, δε νομίζω πως θα έδινε κάτι, αφού εδώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, δεν έβλεπε ούτε τα καθαρά κόρνερ και έφαγε ένα τέτοιο τουλάχιστον προς το τέλος. Τώρα όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους. Σαν ανταπάντηση στις δίκαιες διαμαρτυρίες, οι Ενωσίτες θα ακούνε να τους απαντούν για τον Μελισσανίδη που δεν έχει κάνει μεταγραφές, για το πόσο χάλια είναι η ΑΕΚ κτλ.

Η Ένωση έχει σοβαρά θέματα, όντως είναι απογυμνωμένη και αυτό πληρώνει, κρατώντας παίκτες όπως ο Σιμόες, έχει τα χάλια της, αλλά φανταστείτε πόσο χάλια μπορεί να είναι ο νταμπλούχος, για να μην μπορεί να φτιάξει πάνω από δύο φάσεις της προκοπής απέναντι σε αυτή την ΑΕΚ. Εδώ για να βγάλουν ευκαιρίες παραπάνω για τον ΠΑΟΚ, βάφτιζαν και κάτι φάσεις της πλάκας όπως αυτή του Σφιντέρσκι που για να πλασάρει έφτασε σχεδόν στο άουτ για να πλασάρει πάνω στον Μπάρκα.

Η άρση της εμπιστοσύνης σε αυτή την ΕΠΟ και στον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, πλέον είναι μονόδρομος για την Ένωση, που θα πρέπει να πάψει να βλέπει τόσο ρομαντικά τα πράγματα ως προς το μέλλον του ποδοσφαίρου. Ένα ολόκληρο σύστημα την παρουσιάζει όχι απλά σαν τον 3ο πόλο, αλλά ως ύπουλα ευνοημένη από την διαιτησία, κάτι που γίνεται συστηματικά κυρίως από μέσο που ελέγχει ο Ιβάν και αυτό συμβαίνει από την σεζόν που πάλεψε και πήρε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και σε όλα και δυστυχώς η ΑΕΚ άργησε πολύ να πάρει χαμπάρι τον ρόλο του, αφού πίστευε πως εξυπηρετεί την εξυγίανση.

Για παράδειγμα διαβάσαμε όταν έγινε το ΑΕΚ-Άρης πως η Ένωση πήρε τραβηγμένο πέναλτι, μετά το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ διαβάσαμε πως σωστά είχε δοθεί το πέναλτι στην ΑΕΚ τότε, αφού βόλευε η ομοιότητα της φάσης για να προκύψει πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι στους πράσινους και να ξαναλλάξει το έργο την εβδομάδα που πέρασε και να διαβάσουμε ξανά πως ο Άρης είχε σφαγιαστεί στο ματς με την ΑΕΚ.

ΥΓ: Αυτή την αγωνιστική μετά το τέλος του ματς, υπήρξε έστω και έμμεση διαρροή πως ο ξένος διαιτητής ήταν καλός, αφού φανερά υπάρχει υπεράσπισή του, αλλά είχαμε ατελείωτη γκρίνια για τον Ισραηλινό που έπιασε τόπο, τις προηγούμενες μέρες της εβδομάδας. Απόλυτη εφαρμογή της παροιμίας "με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x