Ελλάδα

Επιστροφή με... ορόσημο για Ζήση στην Basket League

Ο Νίκος Ζήσης συνδύασε την επιστροφή του με... άνοδο.

Στην επανεμφάνιση του στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από 14,5 χρόνια, ο Νίκος Ζήσης οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί του Περιστερίου (73-77) και έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία της που έφτασε τις 250 εύστοχες βολές.

Ο 36χροος γκαρντ είχε 6/8 βολές και πέραν του ότι ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Δημήτρη Μαυροειδή (249), ανέβηκε στην έβδομη θέση της έχοντας συνολικά 253/335 (75,52%). Ο διεθνής γκαρντ απέχει 15 βολές από την έκτη θέση (ο Άντριου Μπετς είχε 267) και 43 από την πέμπτη (ο Δημήτρης Ποδαράς είχε 295).

Παράλληλα, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος προσέφερε σημαντική βοήθεια στην ΑΕΚ και μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας με τους επτά πόντους του -είχε έξι στο ματς της 10ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό - ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ με τέσσερα όσα είχε και στον πρώτο μικρό τελικό των περσινών πλέι οφ απέναντι και πάλι στο Περιστέρι.

Επίσης, με τους 10 πόντους του στο χθεσινό παιχνίδι, ο Χάρης Γιαννόπουλος έφτασε τους 1.600 σε 218 εμφανίσεις στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Γιόνας Ματσιούλις ξεπέρασε τα 400 και ο Βασίλης Τολιόπουλος έφτασε τα 100 ριμπάουντ στην ΕΚΟ Basket League.

Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τάπα για πρώτη φορά μετά από 12 αγωνιστικές, αφού αυτό έγινε για τελευταία φορά στο ματς της 5ης αγωνιστικής στο Ρέθυμνο και συνολικά για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x