Άρης Ασβεστάς

Στον κόσμο τους!

Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης από την περίφημη τροπολογία και έπειτα, γίνονται υπό καθεστώς πανικού και απολύτως ερασιτεχνικά, αφού έχουν χάσει εντελώς την μπάλα… Σχολιάζει ο Άρης Ασβεστάς.

Κάτι θέλουν να κάνουν. Κάτι θέλουν να φτιάξουν. Δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό, δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν και πώς. Αλλά κάτι θέλουν να κάνουν…

Προς το παρόν κάνουν μόνο αχρείαστες ανοησίες, χωρίς ουσία, χωρίς κανένα νόημα, αποκλειστικά και μόνο για να δείξουν ότι κάτι κάνουν.

Όλο αυτό έχει μια αφετηρία: Την τραγελαφική τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία, με την οποία κατάφεραν κάτι μοναδικό: Να τους βρίζουν όλοι! Σε κανέναν άλλον τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, είτε αφορά την οικονομία, είτε την κοινωνία, είτε οτιδήποτε τους 7-8 τελευταίους μήνες, δεν τα έκανε η κυβέρνηση τόσο θάλασσα. Μόνο στο ποδόσφαιρο!

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης προσπαθούν απλώς να ικανοποιήσουν ΚΑΙ τον Ολυμπιακό ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ που είναι εδώ και καιρό σε ανελέητη κόντρα. Αυτό θέλουν και τίποτε άλλο ουσιαστικά.

Κατέθεσαν την τροπολογία νομίζοντας ότι ικανοποιούν τον ΠΑΟΚ και για να κατευνάσουν άμεσα τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις. Ο ΠΑΟΚ τους βρίζει γιατί η τροπολογία τους στιγματίζει, αφού δημιουργεί την εντύπωση μιας… «χαριστικής ρύθμισης» για να μην πέσει κατηγορία. Για μια υπόθεση που δεν έχει διαβιβαστεί καν στα πειθαρχικά όργανα!

Ο Ολυμπιακός τους βρίζει γιατί «χαρίζονται στον ΠΑΟΚ», αφού «δυο ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη θα συνεχίζουν να παίζουν, γλιτώνοντας με μια απλή αφαίρεση βαθμών».

Και τι κάνει η κυβέρνηση; Αρχικά βγάζει εκτός παιχνιδιού τον Αυγενάκη, που είναι κόκκινο πανί για τον ΠΑΟΚ.

Εν συνεχεία καταφεύγει στην FIFA και την UEFA προκειμένου να επιβληθεί νέα διεθνής επιτήρηση (ή μια νέα ΠΔΕ, ή μια επιτροπή με εξουσίες, ή ό,τι να’ναι), πράγμα που ικανοποιεί τον Ολυμπιακό, αφού στην νυν διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχει καμία «άκρη». Και δεν προβλέπεται να έχει ούτε στην επόμενη…

Όλο αυτό το «ντύνουν» με κάτι καταπληκτικές «δημιουργικές ασάφειες», που μαρτυρούν ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

Ο Γεραπετρίτης λέει ότι «ο νόμος είναι υπέρτερος των πειθαρχικών κανονισμών» και ότι «να φροντίσουν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το ποδόσφαιρο να είναι συμβατοί με τους κανόνες». Δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο για τον Γεραπετρίτη. Πράγμα λογικό, αφού σου λέει… αν τα βρω με τους ξένους, θα περάσω και αυτά που θέλω. Η αφαίρεση βαθμών όμως δεν είναι διοικητική κύρωση, δεν είναι… σου απαγορεύω να παίζεις γιατί δεν πληροίς τις προϋποθέσεις του νόμου. Είναι μια αθλητική, ποδοσφαιρική κύρωση, που επηρεάζει άμεσα την βαθμολογία των πρωταθλημάτων. Άρα θίγει ευθέως το αυτοδιοίκητο.

Λέει ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου γιατί υπάρχει διολίσθηση», ενώ η πραγματική σοβαρή διολίσθηση είναι η ακραία σύγκρουση δύο ΠΑΕ και μόνον αυτό!

Μιλάει για «μνημόνιο διαρκούς συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας από FIFA/UEFA», την ώρα που υπάρχει ήδη τεχνική βοήθεια με κορυφαίους ειδικούς, ΚΑΙ για τη βία ΚΑΙ για τα στημένα. Και μάλιστα σε ΚΡΑΤΙΚΗ (ουσιαστικά) επιτροπή, την Steering Committee, και όχι ποδοσφαιρική!

Βάλτε ότι ένα σωρό τοποτηρητές βρίσκονται ήδη 3 χρόνια στην Ελλάδα.

Βάλτε ότι η διαιτησία διοικείται ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια από FIFA/UEFA και υπάρχουν ΜΟΝΟ ξένοι στην ΚΕΔ (ασχέτως αν τα έχουν κάνει μαντάρα).

Για ποιο μνημόνιο συνεργασίας και τεχνικής βοήθειας μιλάνε;

Λέει ο Γεραπετρίτης ότι «το δικό μας στίγμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναστολή ή παραχώρηση προς οποιοδήποτε συμφέρον, επιχειρηματικό ή οπαδικό»!

Και η τροπολογία που κατέθεσαν τι είναι; Δεν είναι «αναστολή ή παραχώρηση» προς τις «ιστορικές ομάδες», αφού αυτές δεν πρέπει να υποβιβάζονται; (κάπως έτσι δεν το είπαν;)

Λέει ότι θα αποβάλλονται οι ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Πιο αόριστη και αυθαίρετη τοποθέτηση δεν υπάρχει! Για ποιες παραβάσεις θα αποβάλλονται; Για στήσιμο αγώνων; Για πράξεις βίας; Εδώ για την πολυιδιοκτησία (μία από τις σοβαρότερες παραβάσεις) καταργούν τον υποβιβασμό και θα επιβάλλουν σε άλλες παραβάσεις αποβολή από την Ευρώπη;

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Όλα όσα προαναγγέλλουν ότι θα κάνουν, ήδη υπάρχουν! Και αν δεν απέδωσαν (που είναι γεγονός) να ζητήσουν την παράτασή τους και όχι να παριστάνουν ότι θα φέρουν… την επανάσταση, χωρίς να διαθέτουν την παραμικρή ατζέντα!

Απαιτούν την εφαρμογή των κανόνων, όταν πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση τους καταστρατήγησε, με κατ’ επείγουσα τροπολογία!

Και εκτός των άλλων, τα όσα λένε είναι ο ορισμός του… ό,τι να’ ναι: Το «πόρισμα ελέγχου» της ΕΕΑ έγινε μια απλή «εισήγηση», μην τυχόν και δυσαρεστήσουμε τον ΠΑΟΚ για το πώς θα το αποκαλούμε (άσχετα αν τρέχαμε νύχτα να αλλάξουμε το νόμο…). Το «θα παραδώσουμε σε FIFA/UEFA τα κλειδιά», έγινε «θα μας παρέχει τεχνική υποστήριξη», την οποία, μάλιστα, έχουμε εδώ και τρία χρόνια!

Απανωτές κωλοτούμπες, δείγμα της άγνοιας που έχουν. Γεγονός που τους καθιστά και επικίνδυνους…

Και ο Αυγενάκης στον δικό του κόσμο… Τέτοιο άδειασμα δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα χρονικά, δηλαδή ο καθ’ ύλην αρμόδιος να έχει βγει τελείως εκτός παιχνιδιού και εκείνος να επιμένει και να μην παραιτείται.

Είναι να απορείς με κάποια πολιτικά πρόσωπα. Να απορείς με την έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Δεν πίστεψα ποτέ σε αυτόν, έτσι κι αλλιώς. Όχι γι’ αυτά που κατηγορείται περί εξυπηρέτησης του Ολυμπιακού κλπ, αλλά γιατί φαινόταν από την αρχή: πολύ μπλα-μπλα, ξύλινος λόγος, και από ουσία μηδέν.

Θα προτιμούσα να κάνει δέκα πράγματα και να κάνει και τα δέκα λάθος, παρά να παραμένει σε μια κυβέρνηση που του λέει… «κάτσε εδώ, πήγαινε σε καμιά εκδήλωση και άσε τη δουλειά σε εμάς»…

Δουλειά, την οποία η κυβέρνηση κάνει υπό καθεστώς πανικού και απολύτως ερασιτεχνικά, έχοντας χάσει εντελώς την μπάλα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x