Running

Πιο εντυπωσιακός από κάθε άλλη φορά ο φετινός Μαραθώνιος Κρήτης

Συνδυάζουμε σούπερ Σαββατοκύριακο στα πανέμορφα Χανιά για να τρέξουμε στο φετινό Μαραθώνιο Κρήτης!

Ο Μαραθώνιος Κρήτης, αποτελεί μία πολιτιστική και, κυρίως, αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στα Χανιά από το 2016. Αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα Πράσινο Μαραθώνιο και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων (καλεντάρι) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  Είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη,  ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον Εθνικό εναέριο χώρο.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες: Μαραθώνιου Δρόμου, 10 χλμ., 5 χλμ. & 2,5 χλμ. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.), με Συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.), τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., και της Ε.Ο.Σ.Λ.ΜΑ-Υ.

Ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Απριλίου 2020. Πληροφορίες για την διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο site του Μαραθωνίου Κρήτης  https://crete-marathon.gr/

Εκτός των αγώνων  της 12/4/2020 , η Διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 10 /4/2020 λαμβάνει χώρα  η τελετή κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών, που αποτελεί  Ολυμπιακό Σύμβολο.

Το Σάββατο  11/4/2020 διεξάγεται Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη και ακολουθεί η τελετή έναρξης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων με μουσικό πρόγραμμα.

Επίσης, στην φετινή Διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο εγγραφών, στο Παλιό λιμάνι (Γυαλί Τζαμισί).

Ακόμα, στο πλαίσιο του Πράσινου Μαραθωνίου έχουν προγραμματιστεί δράσεις δενδροφύτευσης σε περιοχές που δοκιμάστηκαν από πυρκαγιές, καθώς και γιορτή ανακύκλωσης διαφόρων υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας, η Διοργάνωση του Μαραθωνίου Κρήτης αποδίδει κάθε χρόνο κοινωνικό μέρισμα για φιλανθρωπικούς σκοπούς..
Με σκοπό τη μύηση της νέας γενιάς στον αθλητισμό και στο ολυμπιακό πνεύμα, οι εγγραφές συμμετοχής παιδιών στους αγώνες των 2,5χλμ. και των 5χλμ. παρέχονται δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες (ηλεκτρονικά & έντυπα) θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Συμμετοχή στους αγώνες μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:

α. Με οn-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.crete-marathon.gr

β. Αυτοπροσώπως στο γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x