Κύπελλο Ελλάδας

Άνετα και ωραία στα ημιτελικά ο Άρης!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 10 χρόνια προκρίθηκε ο Άρης, με τον Λάρσον να σκοράρει νωρίς στο Περιστέρι και τους Θεσσαλονικείς να αποκλείουν τον Ατρόμητο από τη συνέχεια (0-1).

Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Άρη!

Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ «χτύπησε» νωρίς με τον Λάρσον και διαχειρίστηκε άψογα στη συνέχεια το προβάδισμά του, νικώντας με 1-0 τον Ατρόμητο και περνώντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από δέκα χρόνια.

Κατώτερος των προσδοκιών για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ατρόμητος, με τον Άρη να παίρνει... σβηστά το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης, εκεί όπου βρίσκονται ήδη οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Εξαιρετικός για ακόμη ένα ματς ο Μπρούνο Γκάμα, που έδωσε και την ασίστ στο γκολ που έκρινε την πρόκριση, ενώ πολύ καλή εμφάνιση τόσο από την τετράδα της άμυνας όσο και από τον Ιντέγε που έπαιξε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα! Δεν διασώθηκε κάποιος παίκτης από τον Ατρόμητο, που έχει έναν ολόκληρο μήνα να σκοράρει (σσ. από το ματς με τον Παναιτωλικό), και το μόνο που είχε στο σημερινό παιχνίδι ήταν η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Βέλλιου στο 7ο λεπτό.

Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγερι, με τους Κιβρακίδη, Στρούγγη, Γούτα και Κατράνη στην τετράδα της άμυνας. Χαρίσης, Μπουσούλατζιτς και Ανδρούτσος η τριάδα στον άξονα, με τους Ενσικουλού και Νταβιώτη να πλαισιώνουν τον Βέλλιο στην επίθεση.



Με το κλασικό 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη στο Περιστέρι ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο Κουέστα στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ στην άμυνα. Σάσα και Ματίγια το δίδυμο στα χαφ, με τους Λάρσον, Γκάμα και Φετφατζίδη να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγε, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής αλλά ταξίδεψε στην Αθήνα, δοκίμασε το πόδι του και δήλωσε πανέτοιμος για το ματς.

Το ματς

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν και να πάρουν ρίσκα. Η πρώτη φάση στο ματς, πάντως, ανήκε στον Ατρόμητο και λίγο έλειψε να αλλάξει τα δεδομένα αλλά ο Βέλλιος παρότι ήταν ολομόναχος μέσα στην περιοχή, δεν βρήκε τέρμα απέναντι από τον Κουέστα. Ο επιθετικός του Ατρόμητου, πάντως, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ αλλά εάν είχε σκοράρει το τέρμα του θα μετρούσε μέσω ελέγχου από το VAR. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις φάσεις αλλά η κεφαλιά του Ιντέγε μετά τη σέντρα του Γκάμα, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.





Ο Άρης ήταν πιο επιθετικός και επικίνδυνος και με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στον αγώνα, βρήκε το εκτός έδρας γκολ που του έδωσε το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Γκάμα έκανε υπέροχη μπαλιά με το εξωτερικό στην πλάτη του Κιβρακίδη, με τον Λάρσον να βγαίνει απέναντι στον Μέγερι και με άψογο τελείωμα, επίσης, με το εξωτερικό να ανοίγει το σκορ. Το γκολ αυτό έλυσε τα πόδια των φιλοξενούμενων, που κυκλοφορούσαν άψογα την μπάλα και είχαν γρήγορο transition, ενώ αντιθέτως άγχωσε τους γηπεδούχους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων και προϋποθέσεων στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.



Στο 20’ ο Γκάμα με μία ακόμη ωραία κάθετη βρήκε τον Κόρχουτ μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Μέγερι να μπλοκάρει, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χαρίση ένα λεπτό μετά. Ο ρυθμός ήταν καλός, ο Άρης έβρισκε χώρους αφού ο Ατρόμητος είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε κάθε κόντρα-επίθεση έβρισκε τις προϋποθέσεις για να φτιάξει ευκαιρίες, χωρίς βέβαια να συμβεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Παντελίδη ήταν για ακόμη ένα ματς ακίνδυνοι επιθετικά και έδειχναν να τους λείπει η ψυχολογία, κάτι που φαινόταν σε ορισμένες πάσες και κινήσεις τους στο χορτάρι.

Ο Άρης είχε πάρει στο ημίχρονο αυτό που ήθελε και καλούνταν να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Άλλωστε βολευόταν και με ισοπαλία, ενώ έμενε εκτός μόνο με ήττα. Ο Ατρόμητος είχε να ανέβει ένα... βουνό στα εναπομείναντα 45 λεπτά για να πάρει αυτός το εισιτήριο και το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν, έχοντας απέναντί του μία ποιοτικότατη ομάδα. Το ματς άρχιζε να χάνει τον ρυθμό του και να «σκληραίνει», οι κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή ήταν αρκετές και οι διαμαρτυρίες από τους δύο πάγκους για διάφορες φάσεις, επίσης αρκετές.



Οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για αποβολή του Ιντέγε με δεύτερη κίτρινη στο 57ο λεπτό όταν έκανε κοντρόλ με το χέρι αλλά ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπήρχε πρόθεση και δεν «κιτρίνισε» τον Νιγηριανό. Προσπάθησαν να φτιάξουν φάσεις αλλά μάταια, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα, την οποία προσπαθούσαν να κλέψουν και να φύγουν στην κόντρα, χρησιμοποιώντας την μεσοεπιθετική τους ταχύτητα αλλά δεν το κατάφερναν.

Τα λεπτά περνούσαν, αυτό βόλευε τον Άρη που έβλεπε την πρόκριση να πλησιάζει συνεχώς ολοένα κια περισσότερο, με τους παίκτες του Ατρόμητου να μην έχουν συγκέντρωση και ηρεμία. Φαινόταν άλλωστε και από τις πολλές αρκετές βαθιές μπαλιές που δεν ήταν δυνατόν να απειλήσουν τους Βέλεθ και Δεληζήση. Δύο μεγάλες φάσεις με Ιντέγε και Σόουζα, που δεν κατάφεραν να δώσουν αέρα δύο τερμάτων στον Άρη ήταν οι αξιοσημείωτες στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν... σβηστά την πρόκριση κόντρα στον κάκιστο Ατρόμητο.



Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης (68’ Ραμπέλο), Στρούγγης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης (84’ Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61’ Μανούσος), Βέλλιος.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (90’+1’ Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (79’ Ντουρμισάι), Γκάμα, Φετφατζίδης (88’ Σόουζα), Ιντέγε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x