Επικαιρότητα

Αναβλήθηκε η δίκη Ψωμιάδη και άλλων 11 για την επίθεση στον Μπουτάρη

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τη 19η Οκτωβρίου 2020.

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων 11 ατόμων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για την επίθεση σε βάρος του τέως δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, την 19η Μαΐου του 2018, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για την 19η Οκτωβρίου 2020.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κατηγορείται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Το χρονικό

Ήταν 19η Μαΐου του 2018 όταν ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε άγρια επίθεση, με σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές από συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ο δήμαρχος μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους Ποντίους και στη συνέχεια ορισμένα άτομα κινήθηκαν εναντίον του και του επιτέθηκαν.

Δεν δίστασαν να τον ρίξουν κάτω και να τον χτυπήσουν με μπουνιές και κλωτσιές. Οι άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας αλλά και η τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, κατάφεραν να τον γλιτώσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορείται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, καθώς την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τοπικό μέσο είχε αναφέρει βλέποντας τον Γιάννη Μπουτάρη: «Να, αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό».

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x