Ευρώπη

Βατούτιν: «Η ήττα στο ΣΕΦ ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια»

Ως μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα τελευταία χρόνια, χαρακτήρισε ο Αντρέι Βατούτιν αυτή στη φετινή ήττα στο ΣΕΦ από τον… μισό Ολυμπιακό.

Την… καρδιά του άνοιξε ο Αντρέι Βατούτιν στον Τύπο της Ρωσίας.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα θέματα, όπως οι ήττες από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φέτος, αλλά και στην απόκτηση των Σαντ-Ρος, Κουφού και Τζέιμς, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα μέσα στο καλοκαίρι.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αντρέι Βατούτιν στην ιστοσελίδα «kommersant.ru»:

Για τους παίκτες που αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι: «Το καλοκαίρι έφυγαν έξι παίκτες και όχι έξι απλοί παίκτες, αλλά εκείνοι που τραβούσαν όλο το κουπί της ομάδας. Επίσης, στο ξεκίνημα της σεζόν χάσαμε με τραυματισμό τον Κλάιμπερν, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Για εμάς ήταν μία πολύ μεγάλη τρύπα αυτή. Η ΤΣΣΚΑ με τον Κλάιμπερν είναι εντελώς διαφορετική ομάδα χωρίς εκείνον. Από την ημέρα που τραυματίστηκε προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του με λύσεις εκ των έσω. Στη συνέχεια, ισορροπήσαμε λίγο την κατάσταση με την απόκτηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος και εκείνος μπορεί να καλύψει 2-3 θέσεις. Αλλά, από την άλλη δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στην επίθεση όσο ο Κλάιμπερν. Ο Σαντ-Ρος είναι καλός αμυντικά και μας δίνει ενέργεια. Γενικά, είναι μία καλή προσθήκη, αλλά δεν κάλυψε στο 100% την απώλεια του Κλάιμπερν».

Για τη φετινή πορεία της ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα: «Όταν σου έχουν φύγει έξι παίκτες και ένας σημαντικός τραυματίζεται και έχεις καταφέρει να είσαι στην τετράδα είναι θετικό αυτό. Επίσης, δείτε τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε όλους τους ηγέτες της. Οι Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές ενισχύθηκαν. Στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας νικήσαμε τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Εφές. Το δεύτερο ματς με τη Φενέρ δεν έχει γίνει λόγω του κορωνοϊού, αλλά νικήσαμε σε αυτό στην έδρα μας. Ωστόσο, από την άλλη κάναμε και κάποιες ήττες εκτός προγράμματος. Χάσαμε στη Βιλερμπάν, σε ένα ματς που το είχαμε στα χέρια μας. Χάσαμε και τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όπου μάλιστα στο δεύτερο έπαιξε με… μισή ομάδα λόγω των απουσιών. Γενικά, αυτό ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες πήγαιναν πάνω-κάτω και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Προχωρήσαμε, όμως. Επίσης, ήταν και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Καλίνινγκραντ, όπου εμείς τους επιτρέψαμε να πάρουν τη νίκη στην παράταση».

Για το αν ήταν οικονομικό το ζήτημα των αποχωρήσεων των Ντε Κολό, Ροντρίγκεθ και Χίγκινς: «Έχω να πω το εξής: Όπως ήθελε να μείνει στην ομάδα, θα έμενε. Άρα, η ερώτηση θα πρέπει να γίνε στους παίκτες. Δεν κακολογώ κανέναν που έφυγε. Όλοι τίμησαν την αποστολή τους στην ΤΣΣΚΑ μέχρι το τέλος. Οι κατακτήσεις στην Ευρωλίγκα το αποδεικνύουν αυτό. Ενδεχομένως να ήθελαν να αλλάξουν παραστάσεις, πόλη, καιρό… Ο καθένας είχε τον λόγο του και το κίνητρό του και είναι απολύτως κατανοητό. Ήταν αδύνατο να τους κρατήσουμε όλους. Βέβαια, όλοι ανέβασαν το κασέ τους και ζητούσαν περισσότερα, όπως συνηθίζεται να κάνουν οι παίκτες που κατακτούν την Ευρωλίγκα. Στον αθλητισμό, όμως, είναι απίθανο να είσαι συνεχώς στην κορυφή. Η ομάδα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα του 2019 έφτασε στο ταβάνι της. Έχω πει ξανά, πως αυτή είναι η καλύτερη ομάδα της καριέρας μου και λυπήθηκα για τις αποχωρήσεις, όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για το ατομικό».

Για τη δυσαρέσκεια του κόσμου με τις εμφανίσεις του Κώστα Κουφού: «Φυσικά και περιμέναμε περισσότερα από εκείνον. Αλλά, θα πρέπει να υπολογίσουμε πως ο Κουφός είχε έναν τραυματισμό και πως έρχεται από το ΝΒΑ που είναι διαφορετικό από την Ευρωλίγκα και είναι δύσκολο να παίζεις εκεί, εάν δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία. Συνήθως, ο πρώτος χρόνος των παικτών στην Ευρωλίγκα είναι πιο πολύ προσαρμοστικός. Από την άλλη, όμως, πιστεύω ότι στα τελευταία ματς πριν τη διακοπή, ο Κουφός είχε καλύτερη εικόνα».

Για την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς: «Εδώ, υπάρχουν δύο όψεις. Εάν ο Κλάιμπερν ήταν υγιής, τότε η εξάρτησή μας δεν θα ήταν τόσο μεγάλη από τον Τζέιμς, ενώ εάν ήταν δίδυμο θα ήταν πολύ επικίνδυνοι για τον κάθε αντίπαλο. Όμως, ο Τζέιμς ανέλαβε όλη την ευθύνη, γιατί έχει δείξει πως δεν φοβάται. Νομίζω ότι επιθετικά είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Σβεντ και τον Λάρκιν και σίγουρα θα μπορούσε να παίζει στο ΝΒΑ. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του και αυτό θα το δείξουν οι διαπραγματεύσεις. Ο Τζέιμς εμφανίστηκε στην αγορά απροσδόκητα, καθώς κανείς δεν περίμενε να φύγει από την Αρμάνι. Απλά έτυχε να έχω… γενέθλια τον Ιούλιο και τότε επικοινώνησα με τον προπονητή για το αν τον θέλει ή όχι. Επίσης, το άλλο σημαντικό στοιχείο του Τζέιμς είναι πως έχει προβλήματα συμπεριφοράς στην ομάδα. Ένας απλός άνθρωπος, με μεγάλες φιλοδοξίες και μεγάλη θέληση για τη νίκη».

Για την τύχη της φετινής Ευρωλίγκας: «Τα τελευταία χρόνια, η Ευρωλίγκα έχει δικό της επιχειρηματικό πλάνο και ένα σύστημα, το οποίο καθορίζεται από τις ομάδες της. Πρόσφατα κάναμε την τηλεδιάσκεψη και συζητήσαμε όλα τα θέματα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι θέσεις της Ευρωλίγκας και έτσι δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Η Ευρωλίγκα έχει πολλές υποχρεώσεις με σπόνσορες, τηλεοπτικά δικαιώματα και Final Four, οπότε δεν βιάζεται να διακόψει τη σεζόν. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι η σεζόν, από την στιγμή που δεν έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα σταματήσει η πανδημία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x