Stoiximan Super League

Ακατανόητο tweet από Αυγενάκη για την επικήρυξη δημοσιογράφων στον Πειραιά!

Αντί να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά, με συγκεκριμένη αναφορά στο θλιβερό γεγονός, ο υφυπουργός Αθλητισμού προέβη σε μια τουλάχιστον ύποπτη τοποθέτηση.

Ένα tweet θολό, παρεξηγήσιμο και ανοιχτό σε ερμηνείες, σε σημείο να καθίσταται ακατανόητο και να μαρτυρά προσπάθεια… πολιτικής και διατήρησης ισορροπιών, έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όταν το απόγευμα της Πέμπτης (7/5) αποφάσισε να καταδικάσει την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων με μορφή επικήρυξης, μέσω αφισών που κολλήθηκαν σε κολόνες και τοίχους σε όλο τον Πειραιά και τις ευρύτερες περιοχές.

Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης:

«Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιλέγει να γράψει περιττές και αυτονόητες φράσεις όπως ότι «ο αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας και ομοίως και η δημοσιογραφία» και ότι «η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας».

Και με αυτό τον τρόπο αφήνει απ’ έξω το ίδιο το γεγονός! Πουθενά δεν αναφέρει για ποιο πράγμα μιλάει, πουθενά δεν γίνεται λόγος για την ελεεινή και επικίνδυνη στοχοποίηση δημοσιογράφων, με συγκεκριμένο τρόπο (επικήρυξη με φωτογραφίες προσώπων σε αφίσα), όπως πουθενά δεν αναφέρει το πού συνέβη αυτό, δηλαδή στον ΠΕΙΡΑΙΑ και την ευρύτερη περιοχή, έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γύρω από το Καραϊσκάκη.

Συνεπώς, αν κάποιος δεν έχει διαβάσει κάπου την είδηση, δεν καταλαβαίνει ποτέ σε τι αναφέρεται ο υφυπουργός.

Ταυτόχρονα, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η χρησιμότητα της επισήμανσης αυτής, αναφέρει ότι «η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας».

Η φράση αυτή, μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί -ακόμα και από τον πιο καλοπροαίρετο- ως ένα «ναι μεν, αλλά»! Ναι μεν καταδικαστέα η στοχοποίηση, αλλά υπάρχει και ένα θέμα δεοντολογίας! Τι θέμα όμως; Μήπως οι στοχοποιημένοι δημοσιογράφοι παραβίασαν τον Κώδικα Δεοντολογίας;

Μήπως εδώ γίνεται λίγο πολιτική; Ποιος ο λόγος αυτής της αναφοράς;

Από την ΓΓΑ σημειώνουν ότι η έννοια της φράσης αυτής είναι πως οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από τα δικά τους όργανα και έχουν δικό τους, συγκεκριμένο Κώδικα Δεοντολογίας, συνεπώς δεν μπορεί κανείς άλλος να τους ελέγξει, πόσω μάλλον να τους στοχοποιήσει.

Είναι και αυτό μια ερμηνεία, ωστόσο ακόμα και αυτή η ακατανόητη θολούρα που προκαλεί, είναι επιεικώς απαράδεκτη για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα.

Ο κ. Αυγενάκης όφειλε να κάνει ένα tweet με το οποίο θα καταδίκαζε ρητά και κατηγορηματικά ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός.

Αντίθετα, επέλεξε μια τοποθέτηση που δικαίως κάποιοι την ερμηνεύουν ως τοποθέτηση τύπου… «να μην στεναχωρήσουμε ούτε τα θύματα, ούτε τους θύτες, οι οποίοι μπορεί να τυγχάνουν και φίλοι μας…».

Ακραία πολιτικάντικη δηλαδή, αλλά και επικίνδυνη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x