Κύπρος

Κρίνεται σήμερα το restart στο κυπριακό πρωτάθλημα

Προτεινόμενη ημερομηνία για την επιστροφή στη σέντρα, η 13η Ιουνίου.

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την επανεκκίνηση του κυπριακού πρωταθλήματος.

Σήμερα το πρωί θα γίνει συνάντηση της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, παρουσία και των ιδιοκτητών των μεγάλων συλλόγων, με τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη.

Εφόσον το πρωτόκολλο υγείας είναι εφαρμόσιμο τότε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας αύριο θα πάρει την απόφαση επανέναρξης της σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ του νησιού, εφόσον καταστεί εφικτό να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, αυτό θα γίνει το σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου με τον τελικό του Κυπέλλου.

Πάντως ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα διαμηνύσει σήμερα ξανά προς την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και τους προέδρους των ποδοσφαιρικών σωματείων που θα παρευρεθούν στη σύσκεψη, την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι η απόφαση ανήκει στους ίδιους. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί και ούτε θέλει να έχει λόγο στο ποια θα είναι η κατάληξη ως προς τη φετινή σεζόν. Η εμπλοκή της κυβέρνησης θα αφορά μόνο την υπόδειξη της ημερομηνίας κατά την οποία θα μπορεί να επαναρχίσουν οι αγώνες του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος καθώς επίσης και σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών υποδείξεων από το υπουργείο υγείας. Απ’ εκεί και πέρα το εάν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι είναι καθαρά θέμα απόφασης της ομοσπονδίας και των ομάδων, με την κυβέρνηση να μη θέλει να έχει καμία εμπλοκή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x