Διονύσης Δεσύλλας

Ο Βαγιαννίδης, η νέα επαφή και το μέλλον του

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Γιώργο Βαγιαννίδη, την Ιντερ και την εβδομάδα που θα κρίνει πολλά για το μέλλον του νεαρού.

*Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που για έναν ποδοσφαιριστή σε τόσο μικρή ηλικία (18), δίχως συμμετοχές και παραστάσεις, γίνεται τόσος ντόρος. Ο Βαγιαννίδης έχει αγωνιστεί μόλις δυο φορές με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Μια στο Κύπελλο και μια στο πρωτάθλημα, όπου μάλιστα σκόραρε. Παρ' όλα αυτά απασχολεί την κοινή γνώμη και τον Τύπο. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι απασχολεί τις ομάδες, οι οποίες εδώ και καιρό έχουν στραμμένη την προσοχή τους πάνω του.

*Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο νεαρός αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο. Ένα ταλέντο που αν δουλέψει και αν δουλευτεί σωστά, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Έχουμε, επίσης, γράψει και πάλι ότι κάπου υπάρχει και μια υπερβολή. Κυρίως στις δικές μας αντιδράσεις και στη... μανία μας να βρίσκουμε τον επόμενο μεγάλο ποδοσφαιριστή. Για ένα παιδί που τώρα ξεκινάει τα μεγάλα ποδοσφαιρικά του βήματα, θα πρέπει να είμαστε συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Είναι πραγματικότητα ότι ο νεαρός έχει... αυτό το κάτι. Έχει στοιχεία για να φτάσει ψηλά. Μέχρι εκεί. Ολα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία και θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες (δουλειά, συγκυρία, κινήσεις για το μέλλον του).

*Είναι πραγματικότητα ότι, μεταξύ άλλων, Μονακό και Ιντερ θέλουν τον Βαγιαννίδη. Μάλιστα, η ιταλική ομάδα έχει προχωρήσει το θέμα και δείχνει την επιθυμία της να τον κάνει δικό της με την κοινοποίηση του ενδιαφέροντος και με τις επαφές με την οικογένεια. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι και ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον νεαρό άσο. Το έδειξε με την πρόταση που έγινε από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο. Η διάθεση παραμένει ίδια. Υπήρχε μια σχετική αργοπορία στο θέμα, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Οι άνθρωποι του τριφυλλιού θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στον παίκτη.

*Μέσα στις επόμενες μέρες, θα γίνει μια νέα επαφή ανάμεσα στο κλαμπ και τον ποδοσφαιριστή. Θα είναι και η τελική. Από τη νέα συζητήση θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Θα φανεί αν ο Βαγιαννίδης θα αναζητήσει σε... άλλες πολιτείες την τύχη του από νωρίς ή αν θα μείνει στην ομάδα με στόχο να εξελιχθεί μέσω αυτής.

*Προσωπική άποψη; Ο Βαγιαννίδης πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για ένα παιδί που έχει διάθεση για δουλειά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εκτός από τις ομαδικές προπονήσεις, φροντίζει να γυμνάζεται και ατομικά. Αυτό δείχνει τη νοοτροπία του. Είναι όμως νωρίς για το μεγάλο άλμα. Αυτό μπορεί να περιμένει. Στο τριφύλλι, ο 18χρονος θα πάρει ευκαιρίες. Με τον Αποστολάκη να αποχωρεί και τον Γιόχανσον να μην ανανεώνει, ο Βαγιαννίδης θα μπει για τα καλά στους... ρυθμούς της πρώτης ομάδας και μαζί με κάποιον νεοφερμένο δεξιό μπακ, θα διεκδικήσει τη θέση. Θα είναι καλό, φυσικά, και για τον Παναθηναϊκό να διατηρήσει στις τάξεις του τον Βαγιαννίδη και να τον εξελίξει, κάνοντας τον σε λίγα χρόνια έναν πολύ καλύτερο και πιο έτοιμο ποδοσφαιριστή. Άλλωστε, στη ζωή πρώτα μαθαίνεις περπατάς και μετά να τρέχεις. Κι αυτό πρέπει να είναι μάθημα για όλους...

Instagram: @dionisisdes

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x