Κώστας Νικολακόπουλος

H Λίγκα δεν πρέπει να εξοντώσει τις ομάδες…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον κίνδυνο εξόντωσης της ομάδας εάν δεν υπάρξει σωστός προγραμματισμός για τα πλέϊ οφ.

• Συνεδριάζει λοιπόν σήμερα το ΔΣ της Λίγκας, με κύριο αντικείμενο την απόφαση της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Όπως έχει διαρρεύσει, τα πλέϊ οφ θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και η λήξη της σεζόν θα είναι στις 19 Ιουλίου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν μέχρι τις 19.7 θα πρέπει να έχουν γίνει κι οι ημιτελικοί με τον τελικό του Κυπέλλου.

• Εφόσον, πάντως, η σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει αποφασιστεί να τελειώσει στις 19.7, η Λίγκα θα πρέπει κατά την γνώμη μου να κάνει να αλλάξει κάποια πράγματα. Είτε να γίνουν πέντε οι αγωνιστικές των πλέϊ οφ, είτε να παραταθεί η σεζόν για ένα δεκαήμερο και να φτάσει στις 29 Ιουλίου, εάν κριθεί σκόπιμο να ακολουθηθεί η αρχική φόρμουλα των δέκα αγωνιστικών, που σημαίνει κι ότι οι ομάδες θα πάρουν κι όλα τα λεφτά από την Νόβα (ενώ με πέντε αγωνιστικές, λογικά θα πάρουν τα μισά).

• Κι αυτό διότι για να τελειώσει 19.7 η σεζόν με πλέϊ οφ 10 αγωνιστικών και ημιτελικούς και τελικούς Κυπέλλου, πολύ απλά θα υπάρξει εξόντωση των ομάδων! Θα πρέπει να παίζουν συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα, σε καιρικές συνθήκες πολύ δύσκολες (το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται το πιο ζεστό των τελευταίων δεκαετιών) και με υπαρκτό και τον κίνδυνο τραυματισμών μετά την δίμηνη αποχή από τις προπονήσεις και την τρίμηνη αποχή από τους αγώνες.

• Συν τοις άλλους, υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιο θετικό κρούσμα στον ιό, όπερ σημαίνει ότι μία ομάδα δεν θα μπορεί να παίξει την αμέσως επόμενη αγωνιστική του κρούσματος. Άρα, ακόμη και γι΄ αυτό το λόγο, πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για κάποιες κενές Τετάρτες.

• Εφόσον το πρωτάθλημα λήξει στις 19.7 θα είναι πιο νορμάλ τα πράγματα, γιατί θα υπάρξουν τρεις κενές Τετάρτες. Και μετά μπορεί να πάνε οι ημιτελικοί π.χ. για τις 23-24 Ιουλίου κι ο τελικός για τις 29.

• Όπως κι αν έχει, εάν είναι να πάρουν την απόφαση οι ομάδες να ξαναπαίξουν, ας την πάρουν σωστά. Ας μην εξοντωθούν. Ας υπάρξει λίγο φερ πλέϊ έστω τώρα στο τέλος. Στο κάτω κάτω, κακό στους εαυτούς τους θα κάνουν…


https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1255625407526850561

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x