Ελλάδα

Επιτροπή Δεοντολογίας: Στο Εφετείο Αθηνών μεταφέρεται η δίκη Μαρινάκη-Ολυμπιακού!

«Υπόθεση συμμορίας»: Πειθαρχικό και ποινικό στον ίδιο χώρο, οι ίδιοι κατηγορούμενοι, στην ίδια υπόθεση, αλλά σε δύο διαφορετικά δικαστήρια!

Το πρωτόγνωρο φαινόμενο να διεξάγεται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο μια υπόθεση που δικάζεται σε διπλό ταμπλό: Και σε ποινικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης (πειθαρχικό), θα βιώσουμε από εδώ και στο εξής.

Και εξηγούμαστε:

Την Δευτέρα (29/6) επρόκειτο να ξεκινήσει επί της ουσίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η δίκη Μαρινάκη, Σπανού, Ολυμπιακού, Ατρομήτου και άλλων 13 προσώπων που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, κατέστη σαφές, για ακόμη μία φορά, ότι οι εγκαταστάσεις και οι αίθουσες της ΕΠΟ δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μια τέτοια υπόθεση, με τόσους κατηγορούμενους, δικηγόρους, μάρτυρες, δημοσιογράφους και φυσικά δικαστές.

Έτσι, μετά από αίτημα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, η δίκη θα μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, που είναι η μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα της χώρας. Και ταυτόχρονα, για πρώτη φορά μια δίκη που αφορά πειθαρχικά αδικήματα, θα βγει εκτός ΕΠΟ ή γενικώς έξω από τις έδρες των αθλητικών δικαστηρίων.

Το πρωτόγνωρο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι, πως η ίδια δίκη διεξάγεται αυτές τις μέρες και σε ποινικό επίπεδο και μάλιστα στο ίδιο κτίριο, στο Εφετείο Αθηνών, με τους ίδιους κατηγορούμενους και άλλους τόσους περίπου.

Έτσι, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι ίδιοι άνθρωποι, να δικάζονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, για την ίδια υπόθεση, σε δύο διαφορετικά δικαστήρια, απλά σε διαφορετικές ώρες!

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει προγραμματίσει ήδη τέσσερις συνεδριάσεις στο Εφετείο Αθηνών:

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου καταθέτουν ως μάρτυρες οι Τάκης Φύσσας, Χρήστος Σάββας και Φώτης Κωστούλας.

Στις 2 Ιουλίου καταθέτουν οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος.

Στις 6 Ιουλίου οι Κύρος Βασάρας και Αλέξης Κούγιας.

Και στις 8 Ιουλίου καταθέτουν οι Ιάκωβος Αγγελίδης, Σταμάτης Βελλής και Γιάννης Μώραλης (ως μάρτυρας υπεράσπισης Μαρινάκη και Ολυμπιακού).

Θυμηθείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση, όπως τις έχει αναλύσει το sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x