Τένις

Οσάκα: «Έχω επτά μάσκες, επτά διαφορετικές ιστορίες, ελπίζω να τις δείτε όλες»

Ευαισθητοποιημένη στα θέματα αστυνομικής και ρατσιστικής βίας η Ναόμι Οσάκα παίρνει θέση με κάθε ευκαιρία. Το US Open είναι το βήμα για να μιλήσει για τα πρόσφατα θύματα στις ΗΠΑ.

Επτά ονόματα, επτά μάσκες που παρουσιάζουν τα θύματα των ρατσιστικών και αστυνομικών επιθέσεων στις ΗΠΑ είναι η ευκαιρία που η Οσάκα πιστεύει πως θα βοηθήσει τον κόσμο να μάθει, να ψάξει και να αντιδράσει σε αυτό το φαινόμενο.

Η πρωτοβουλία της διεθνούς πρωταθλήτριας τένις είναι ιδιαίτερη για τους περισσότερους, ωστόσο, η ίδια δηλώνει πως θα παλέψει στο τουρνουά για να φθάσει ως τον τελικό και να φανούν όλα τα ονόματα.

«Βασικά έχω επτά μάσκες. Είναι αρκετά λυπηρό το ότι έχω επτά μάσκες και δεν αρκούν για όλα τα ονόματα. Ελπίζω να φθάσω στον τελικό για να μπορέσω να τις φορέσω και να τις δει και ο κόσμος όλες. Για εμένα, θα ήθελα να υπάρξει μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Γνωρίζω πολύ καλά πως το τένις είναι ένα άθλημα που το παρακολουθούν όλοι στον κόσμο και όμως, μπορεί να υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το όνομα και την ιστορία της Μπρέονα Τέιλορ. Ίσως το γκουγκλάρουν. Για εμένα, αυτό σημαίνει ευρεία ενημέρωση. Πιστεύω πως όσο περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία, τόσο πιο ενδιαφέρουσα θα είναι ή θα ενδιαφερθούν οι ίδιοι», ήταν τα λόγια της πρωταθλήτριας Grand Slam.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x