Stoiximan Super League

Χτύπησε «καμπανάκι» στον Ολυμπιακό πριν τον τελικό ο Ατρόμητος!

Επιτυχημένη πρόβα για τον Ατρόμητο κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 των Πειραιωτών (μια βδομάδα πριν τον τελικό), που είχαν προβληματική εικόνα σε σημαντικό διάστημα του φιλικού

Νίκησε και προβλημάτισε τον Ολυμπιακό (πριν τον τελικό) ο Ατρόμητος.

Η ομάδα του Κάναντι ήταν ανώτερη στο α’ μέρος και του Μαρτίνς στο δεύτερο, αλλά η πρώτη επικράτησε 1-0 σε φιλική αναμέτρηση στο Περιστέρι, με το τέρμα του Σάλομον με γλυκό πλασέ στο 29’.

Θετικά τα σημάδια ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων για τους γηπεδούχους (παίζουν με Βόλο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), που μετά την ΑΕΚ γονάτισαν και τους «ερυθρόλευκους», έχοντας καλή παρουσία σε γενικές.

Κατώτερος των περιστάσεων συνολικά ο Ολυμπιακός, παρά τη βελτίωση στο πρώτο μέρος, διότι είχε έλλειψη συνοχής, αμυντικά κενά, ενώ στο πρώτο μέρος απείλησε ελάχιστα και παράλληλα έδειξε να ψάχνεται πριν το ματς-τίτλος με την «Ένωση».

Ντεμπούτο για τον Ραφίνια με τα ερυθρόλευκα, αλλά και επανεμφάνιση για τον Χολέμπας έπειτα από έξι χρόνια.

Το ματς
Ένα σημαντικό ερώτημα πριν το πρώτο σφύριγμα ήταν η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Κι αν για τον Ατρόμητο δεν ήταν τόσο δύσκολος ο γρίφος, αφού υπήρχε το συμπέρασμα από το πρόσφατο «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, δεν ίσχυε το ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Για τον οποίο είχαμε μείνει στη ρεβάνς με τη Γουλβς, διότι δεν είχαν μεταδοθεί τα φιλικά που ακολούθησαν.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε καλό βαθμό για την παρουσία του στο α’ ημίχρονο, ήταν κατώτερος των προσδοκιών και γενικότερα ανέτοιμος. Ο Ατρόμητος, λοιπόν, εμφανίστηκε πιο έτοιμος, είχε καλύτερο ρυθμό σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους και συνολικά ήταν καλύτερη η εικόνα του.

Είχε και το γκολ, με τον Σάλομον να βρίσκει χώρο (αφού ο Καφού τον έχασε αρχικά και στη συνέχεια δεν μάρκαρε σωστά) και να πλασάρει γλυκά στο αριστερό παραθυράκι του Τζολάκη, αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες. Όπως και γενικότερα καλύτερη συνοχή. Ενώ θα μπορούσε να πετύχει παραπάνω από ένα γκολ. Αφού ο Μανούσος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 8’ έπειτα από ωραία προσπάθεια, που δεν είχε το επιθυμητό για τον ίδιο αποτέλεσμα, όπως και στο 39’ με το σκάψιμο πάνω από τον Τζολάκη, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα δεν παρουσίασαν καλά σημάδια. Είχαν προβληματική εικόνα, δεν ενέπνευσαν σιγουριά αμυντικά, αλλά ούτε και συνοχή στο παιχνίδι τους κι αυτό είχε συνέπεια να μην είναι και απειλητικοί.

Αισθητά διαφορετικά ήταν τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτήν τη φορά βελτιωμένος, είχε καλύτερο ρυθμό και γενικότερα έβγαλε πιο μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του και μοιραία έγινε πιο απειλητικός. Και παράλληλα μπόρεσε να κρατήσει πιο πίσω τον Ατρόμητο, που δεν ήταν τόσο επικίνδυνος όσο στο πρώτο μέρος.

Από τα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου φάνηκε ότι κάτι είχε αλλάξει για τους Πειραιώτες που και κατάφεραν να απειλήσουν σχετικά νωρίς, αλλά και καλύτερα τρεξίματα είχαν και γενικότερα πατούσαν καλύτερα. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Όχι πως έχει τόσο μεγάλη σημασία στα φιλικά, χωρίς, βέβαια να σημαίνει ότι περνάει απαρατήρητο το γεγονός. Ειδικά, από τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί δεν έδειξε σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, έδειξε μεγάλη διάθεση ο Μπρούνο, έκανε πολλά τρεξίματα, αλλά οι περισσότερες προσπάθειές του δεν είχαν και πάλι θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ατρόμητος είχε πλέον στο μυαλό του να δείξει ότι μπορεί να κρατήσει τέτοια σκορ, οργανώθηκε καλά πίσω και προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα σε κάποιες περιπτώσεις με τον Γιακουμάκη (όπως στο 71’). Πίεσε και προς το τέλος ο Ολυμπιακός, αλλά δεν είχε σωστές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια.


Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Τομάσεβιτς (67' Στρούγγης), Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Σάλομον, Ουμπίδες (74' Xαρίσης), Ραμπέγιο (46' Μουνίθ), Αγκάγιεβ (46' Γιακουμάκης), Μανούσος (67' Κωτσόπουλος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ (67' Παπαδόπουλος), Τοροσίδης (67' Χολέμπας), Καμαρά, Καφού (77' Σουρλής), Βαλμπουενά (77' Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς (67' Ραφίνια), Ελ Αραμπί, Χασάν.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x