NBA

Σούπερ Νάγκετς ολοκλήρωσαν το φιάσκο των Κλίπερς!

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων έκαναν οι παίκτες των Νάγκετς στον Μάικ Μαλόουν, αφού με έναν διαστημικό Μάρεϊ, πήραν την πρόκριση απέναντι στους Κλίπερς, επιστρέφοντας από το εις βάρος τους 3-1.

Σε ένα Game 7 για σκληρά νεύρα οι καλύτεροι Νάγκετς κατάφεραν να… χαμογελάσουν και να πάρουν μια παλικαρίσια πρόκριση στους Τελικούς της Δύσης, επικρατώντας τον Κλίπερς με 104-89.

Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης ήρθε με ένα floater από τον Πάτρικ Μπέβερλι για τους Κλίπερς και την ομάδα του Ντένβερ να απαντά αμέσως με λέι απ από τον Τζαμάλ Μάρεϊ. Και οι δύο ομάδες από την αρχή θέλησαν να δώσουν βάση στο αμυντικό κομμάτι, κάνοντας προσεκτικές επιλογές στην επίθεση, εξού και το σκορ στα τελευταία δύο λεπτά της πρώτης περιόδου παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, 17-13 υπέρ των Νάγκετς. Το τέλος του πρώτου δωδεκαλέπτου, έφερε τις δύο ομάδες να μοιράζονται από 24 πόντους (24-24).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, πήρε για πρώτη φορά το μεγαλύτερο προβάδισμα στο ματς με +9 (27-36), με δύο τρίποντες «βόμβες» των Λέοναρντ και Γκριν σε ισάριθμες επιθέσεις. Παρόλα αυτά, οι βιαστικές επιθέσεις των Κλίπερς, έδωσαν την ευκαιρία στους Νάγκετς να μειώσουν τη διαφορά, με πέντε σερί πόντους του Μάρεϊ (34-37). Τα τριπλάσια λάθη (9-3) όμως της ομάδας του Μάικ Μαλόουν ήταν η αχίλλειος πτέρνα που έπρεπε να «γιατρευθεί» για να μπορέσουν να έχουν πιθανότητες μέχρι το τέλος, καθώς η διαφορά ανέβαινε συνεχώς (39-49) με τον Καουάι Λέοναρντ να παίρνει το όπλο του και να οδηγεί την ομάδα του με 12 πόντους και 3 ασίστ. Όμως, ο ασταμάτητος Τζαμάλ Μάρεϊ που έκανε κυριολεκτικά τα πάντα στη δεύτερη περίοδο, έφτασε τους 25 πόντους, ρίχνοντας ολομόναχος τη διαφορά μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά στο καλάθι, με το 54-56 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Μετά από δύο δωδεκάλεπτα και ενώ βρέθηκαν μέχρι και με -12 πίσω, οι Ντένβερ Νάγκετς κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 62-61 στο ξεκίνημα του τρίτου μέρους, με δύο σερί τρίποντα του Γκραντ, μπαίνοντας και αυτός στην εξίσωση του παιχνιδιού. Το σύνολο του Μαλόουν έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και με σκυταλοδρομία μεγάλων σουτ των Μάρεϊ, Γκριν και Μίλσαπ, έπειτα από έξτρα πάσες, κατάφερε στείλει τη διαφορά στο +9 (76-67) δηλώνοντας ηχηρό παρών στο ματς. Το τρίτο μέρος θα ολοκληρωθεί με buzzer beater του Μόντε Μόρις για τους Νάγκετς, γράφοντας το 82-74.

Στο ξεκίνημα της 4ης και τελευταίας περιόδου, οι Νάγκετς γύρισαν ματς 27 πόντων, αφού από το 50-38 που βρίσκονταν πίσω, κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 89-74 και έναν εξωπραγματικό για ακόμη ένα βράδυ J.M. Το τοπίο δεν έλεγε να αλλάξει, με τους Κλίπερς να μην έχουν αντίδραση και το ρεσιτάλ των Νάγκετς να συνεχίζει μέχρι το τέλος, γράφοντας το τελικό 104-89, καταφέρνοντας να περάσουν για 4η φορά σε Τελικούς της Δύσης.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζαμάλ Μάρεϊ με 40 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ και Νίκολα Γιόκιτς με 18 πόντους, 22 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 3 μπλοκ.



Για την ομάδα του LA, Λέοναρντ και Χάρελ έμειναν στους 14 πόντους και 16 αντίστοιχα, με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ο πρώτος και 3 ριμπάουντ ο δεύτερος.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-24, 54-56, 82-74, 104-89

Δείτε τα highlights



Επιμέλεια: Νίκος Μαστρογιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x