Γενικά

Τα γκρουπ στην Α1 Εθνική επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών

Οι κληρώσεις των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων 2020-2021 στην επιτραπέζια αντισφαίριση πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Οι σχηματισμοί των ομίλων στις πρώτες Εθνικές κατηγορίες των ανδρών είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην Α1 Εθνική κατηγορία των ανδρών είναι πρώτο φαβορί ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός κι έτσι τοποθετήθηκαν επικεφαλής στα αντίστοιχα γκρουπ.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, ΑΕΚ, ήταν νούμερο 3 στην κλήρωση και πήγε στο δεύτερο γκρουπ.

Στην Α1 ανδρών, οι συμμετοχές είναι 11 και για την πρώτη φάση δημιουργήθηκε ένα γκρουπ των έξι ομάδων και ένα των πέντε.
Στις πρώτες Εθνικές κατηγορίες των γυναικών υπάρχει κλασικά ο ενιαίος όμιλος, επειδή, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, δεν καλύφθηκε η απαραίτητη προϋπόθεση.

Νωρίτερα, η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε τον πρώτο πίνακα αξιολόγησης για τη νέα χρονιά. Δεν έχουν γίνει, βέβαια, αγώνες από τα τέλη Ιουλίου έως σήμερα, ωστόσο μεσολάβησαν μεταγραφές κι έπρεπε να εκδοθεί ο πίνακας του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να βγουν τα φαβορί για τις κληρώσεις στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Αλλαγές στην κορυφή καταγράφηκαν μόνο στη μεγάλη κατηγορία κι αυτό σχετίζεται με την έλευση νέων δυνατών ξένων αθλητών Έτσι, στην πρώτη θέση των ανδρών εμφανίζεται τώρα ο Σλοβένος Μπόγιαν Τόκιτς του Παναθηναϊκού, ξεπερνώντας τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο του Ολυμπιακού, ενώ στις γυναίκες είναι ψηλότερα η Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ του Ολυμπιακού, με τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ από τις Σάρισες Φλώρινας να περνά δεύτερη.

Η Α1 ανδρών πρόκειται να κάνει έναρξη στις 10 Οκτωβρίου. Για το πρόγραμμα αναφέρουμε επιγραμματικά τα ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στα δύο πρώτα φαβορί των γκρουπ.

Στο πρώτο γκρουπ, ο Παναθηναϊκός είναι να συναντήσει το Πέρα Αθηνών (που ήταν τέταρτο στα seeding της κλήρωσης) στη δεύτερη αγωνιστική. Στο άλλο γκρουπ ΑΕΚ (Νο 3) και Ολυμπιακός θα συναντηθούν πρώτη φορά την τρίτη αγωνιστική με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη.

Τα γκρουπ στις πρώτες Εθνικές κατηγορίες των ανδρών διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ο γκρουπ Α1:
Παναθηναϊκός Α.Ο.
Πέρα Αθηνών
Ίφιτος Πατρών
Γ.Α.Σ. Ελευσίς
Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου

2ο γκρουπ Α1:
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Α.Ο. Ταταύλα
Ο.Α. Χανίων
Ε.Α. Βόχας
Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά


Η Α1 γυναικών είναι ν’ αρχίσει στις 24 Οκτωβρίου με τις ακόλουθες επτά ομάδες: Δ.Α.Ο. Ταύρου, Ολυμπιακός, Πέρα Αθηνών, Σάρισες Φλώρινας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Χ.Α.Ν.Θ.

Ενδεικτικά για τα πρώτα ντέρμπι αναφέρουμε ότι στην πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ-Σάρισες και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στη δεύτερη ΔΑΟ Ταύρου-ΑΕΚ και Σάρισες-Ολυμπιακός και στην τρίτη Ολυμπιακός-ΔΑΟ Ταύρου και Παναθηναϊκός-Σάρισες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x