Europa League

Της ΑΕΚ παλικάρια!

«Δάγκωσε» σαν... λύκος! Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας και με τις γκόλαρες των Σιμόες, Καρίμ προκρίθηκε στους ομίλους με το 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ.

Την... τέζαρε!

Ο Μάσιμο Καρέρα βρήκε από τον πάγκο τις απαντήσεις στο γκολ του Μεχμέντι, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας και με τις γκολάρες των Σιμόες, Ανσαριφάρντ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, στέλνοντας την Βόλφσμπουργκ σπίτι της (2-1).

Απίστευτο σκηνικό στο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με όλο τον πάγκο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο θυμίζοντας το... Ελλάδα-Τσεχία με το γκολ του Δέλλα στον ημιτελικό του Euro 2004.

Καλύτερη στο ματς η ΑΕΚ, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα αμυντικά και πλήρωσε ίσως την μοναδική της ολιγωρία στον αγώνα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου από τον Μεχμέντι (45'). Ωστόσο, ο Σιμόες με το γκολ της... ζωής του από τα 30 μέτρα έφερε το σκορ στα ίσα, με τις δύο αλλαγές του Καρέρα, Λιβάγια-Ανσαριφάρντ, να συνδυάζονται και να τεζάρουν την Βόλφσμπουργκ που την πάτησε σαν «πρωτάρα».

Στους ομίλους του Europa League πλέον η ΑΕΚ μετά από δύο χρόνια, μεγάλο χρηματικό κέρδος αλλά και ένα ψυχολογικό... μπουστάριμα ενόψει της συνέχειας της σεζόν, αφού η σημερινή νίκη και εμφάνιση θα αποτελεί ορόσημο για την διάρκειας της χρονιάς!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 κατέβασε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια, με τους Βασιλαντωνόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Ινσούα στην τετράδα της άμυνας. Ο Σιμόες καθαρός κόφτης, με οκτάρια τους Κρίστισιτς, Σάκχοφ. Ο Μάνταλος στο ένα άκρο, ο Λιβάι Γκαρσία στο άλλο και ο Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης, με τον Καρέρα να αφήνει στον πάγκο τον Λιβάγια!

Με 4-2-3-1 από την άλλη μεριά η Βόλφσμπουργκ του Όλιβερ Γκλάσνερ. Ο Πέρβαν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν στην άμυνα. Άρνολντ και Σλάγκερ τα δύο χαφ, με αρκετές επιθετικές αρετές και πρωτοβουλίες, με τους Μπρέκαλο, Μεχμέντι, Στέφεν να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Βέγκχορστ.

Το ματς

Παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες, λάθη εκατέρωθεν αλλά καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, οι δύο ομάδες δεν έδειχναν μεγάλη διάθεση να πάρουν ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κοντά τις γραμμές τους, προσπαθώντας πρώτα να μην δεχθούν γκολ και μετά να απειλήσουν. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ορεξάτος, αλλά ορισμένες φορές το παράκανε, η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» γενικότερα θετική αλλά μέχρι εκεί. Στο 18ο λεπτό, όμως, οι παίκτες του Καρέρα βρήκαν την μεγαλύτερη στιγμή στον αγώνα για να σκοράρουν όταν ο Σλάγκερ ανέτρεψε τον Τσιγκρίνσκι. Παρόλα αυτά, ο Μάνταλος νικήθηκε από τον Πέρβαν από τα 11 βήματα και έχασε την ευκαιρία να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.



Αυτή η φάση έδειξε να ρίχνει την ΑΕΚ και τον Μάνταλο που στη συνέχεια δεν φάνηκε στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν αισθητά στο ματς, χωρίς όμως να φτιάξουν μεγάλες φάσεις. Ένα σουτ του παικταρά Άρνολντ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι γηπεδούχοι για 44 λεπτά, αλλά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι «λύκοι»... δάγκωσαν τον «δικέφαλο» στην μοναδική του αδράνεια! Ο Ινσούα έχασε την εναέρια μονομαχία, ο Βέγκορστ έγινε κάτοχος της μπάλας και ο Τσιγκρίνσκι του έδωσε την ευκαιρία και τον χρόνο να σπάσει για τον Μεχμέντι που πρόλαβε τον Βασιλαντωνόπουλο και με άψογο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-0 του ημιχρόνου.



Η ΑΕΚ είχε δεχτεί το γκολ στο χειρότερο χρονικό σημείο, αλλά δεν... μάσησε παρότι αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι ομάδες δέχονται γκολ σε εκείνο το διάστημα. Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στην επανάληψη, ο Μάσιμο Καρέρα έβαλε το χεράκι του από τον πάγκο και έσπρωξε την ομάδα του στη νίκη-ανατροπή-πρόκριση! Αρχικά, έβγαλε τον αρνητικό Μάνταλο και πέρασε στο ματς τον Λιβάγια στο 62', χωρίς να πάρει ρίσκα και διατηρώντας το 4-3-3. Στα... καπάκια, οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχισαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Και τι γκολ ήταν αυτό! Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Αντρέ Σιμοες έπιασε μια «φωτοβολίδα» από τα 30 και πλέον μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στις... αράχνες και εκεί που ο Πέρβαν δεν μπορούσε να το βγάλει ούτε με αίτηση!



Το σκορ ήταν στα ίσα και όλα παίζονταν εκ νέου από την αρχή. Ο Σάκχοφ πάταγε συνεχώς περιοχή, θυμίζοντας τον box-to-box χαφ που ήταν στον ΠΑΟΚ και απειλούσε. Μία στο 72' όταν ο Γκαρσία δεν του γύρισε την μπάλα σωστά και άλλη μία όταν δεν κατάφερε, λόγω κούρασης, να κάνει δυνατή προβολή για να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο Καρέρα από την μεριά του έκανε τις κινήσεις του, έριξε στο ματς τον πιτσιρικά Μαχαίρα αντί του κουρασμένου Γκαρσία και στο φινάλε (87') έβαλε τον Ανσαριφάρντ αντί του Ολιβέιρα που ήταν αρνητικός και αρκετά απομονωμένος στην επίθεση. Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων από τον διαιτητή φαίνονταν διαδικαστικά αφού οι δύο ομάδες δεν έβγαζαν μεγάλη ένταση και διάθεση και έδειχναν πως... περίμεναν την παράταση.



Μέχρι το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων! Μετά από κατεβασιά των Γερμανών και κλέψιμο του Σιμόες στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ, ο Λιβάγια έγινε κάτοχος της μπάλας και είδε την κίνηση του Ανσαριφάρντ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Του πέταξε την μπάλα στο χώρο, με τον Καρίμ να βάζει πλάτη τον καλύτερο παίκτης της Βόλφσμπουργκ τον Λακρουά, να κλείνει στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα στην δεξιά γωνία του Πέρβαν, ο οποίος είχε αντίθετη κίνηση, να... τεζάρει τους Γερμανούς για το 2-1 και να πανηγυρίζει αγκαλιά με τους συμπαίκτες του που «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν ένα κουβάρι!




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x