BCL

Έτοιμη να σηκώσει το BCL η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπούργος στον μεγάλο τελικό του BCL διεκδικώντας το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της.

Ραντεβού με την ιστορία, προκειμένου να προσθέσει σε αυτή ακόμη μία χρυσή σελίδα, έχει απόψε η ΑΕΚ. Στις 20:00 (ΕΡΤ3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Μπούργος στον τελικό του Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» φτάνουν σε ευρωπαϊκό τελικό για πέμπτη φορά στην ιστορία τους και θέλουν το τέταρτο τρόπαιο, μετά το Κυπελλούχων του 1968, το Σαπόρτα του 2000 και το BCL του 2018. Μοναδικός χαμένος τελικός ήταν αυτός της Ευρωλίγκας το 1998 στη Βαρκελώνη.

Η «Ένωση» ήταν ισοπεδωτική στον ημιτελικό με τη Σαραγόσα, αλλά απέναντί της πλέον έχει μία ακόμη, πιο ισχυρή, ισπανική ομάδα. Η Μπούργος στην παρθενική της σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θέλει το τρόπαιο και επικράτησε εξίσου εμφατικά των Χάποελ Ιερουσαλήμ και Ντιζόν στο Final 8.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Όλα δείχνουν πως θα επιλέξει την ίδια δωδεκάδα αφήνοντας εκτός Μαυροειδή, Κατσίβελη, Μωραΐτη και Γόντικα. Η έμφαση που δίνει είναι στο αμυντικό κομμάτι ποντάροντας στην ποιότητα που έχει η ομάδα του στην επίθεση, αλλά και τα... χιλιόμετρα που μετρούν σε τελικούς παίκτες όπως οι Ζήσης, Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Ράις και Σλότερ.

Η Μπούργος στηρίζεται επιθετικά κατά βάση στον εξαιρετικό σουτέρ Μπενίτε, τον «καυτό» σκόρερ ΜακΦάντεν και τον φόργουορντ Χόρτον, με τους Κουκ και Ρένφρο να επωμίζονται το κομμάτι της οργάνωσης και τον Κράβιτς μαζί με τους Σακχό και Ριβέρο να γεμίζουν τη ρακέτα. Διαθέτουν αρκετές προσωπικότητες και παίκτες με παραστάσεις, αλλά όχι στο επίπεδο της ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη regular season με την ΑΕΚ να επικρατεί 74-66 στο ΟΑΚΑ στις 13 Νοεμβρίου και την Μπούργος στην Ισπανία με 93-76 στις 22 Ιανουαρίου.

Ο νικητής πέρα από την κούπα θα κερδίσει και 1 εκατ. ευρώ, με τον ηττημένο να εισπραττει 400.000 ευρώ.

Στις 17:00 διεξάγεται ο μικρός τελικός της παρηγοριάς ανάμεσα σε Σαραγόσα και Ντιζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x