Γενικά

Στον Ολυμπιακό και τις Σάρισες Φλώρινας τα πρώτα ντέρμπι στην Α1 γυναικών πινγκ πονγκ

Ο Ολυμπιακός και οι Σάρισες Φλώρινας επικράτησαν στις πρώτες δυνατές «μονομαχίες» για την Α1 Εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών.

Στην πρεμιέρα το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας η ομάδα του Πειραιά ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό, που επανήλθε φέτος στην κορυφαία κατηγορία, ενώ οι «οικοδέσποινες» της Φλώρινας ξεπέρασαν με 3-2 σετ την ΑΕΚ, η οποία επίσης προέρχεται από την Α2.

Το πρωτάθλημα άρχισε με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις, αλλά δυστυχώς η τρίτη του προγράμματος κρίθηκε στα χαρτιά. Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών πήγε στη βορειοελλαδίτικη πόλη χωρίς να έχει θεωρήσει τα δελτία των αθλητριών του και μοιραία μηδενίστηκε.

Στη Φλώρινα, οι συναντήσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ επιβεβαίωσαν γιατί οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μπορούν να περιμένουν θέαμα, συναγωνισμό και αγωνία και στη φετινή Α1 γυναικών. Πολύ αξιόλογες ξένες αθλήτριες μαζί με δυνατές Ελληνίδες συνέβαλαν σε αμφίρροπα ματς με όμορφες στιγμές, τα οποία, δυστυχώς, οι φίλαθλοι δεν είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν από κοντά, εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα πέντε επί μέρους παιχνίδια κρίθηκε ο αγώνας του τοπικού σωματείου με την πρωτοεμφανιζόμενη στην Α1, ΑΕΚ. Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με 2-1, στο τέλος η ελληνικής καταγωγής, Τσαπτσίνος, βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ, ωστόσο στο τέλος χαμογέλασαν οι Σάρισες.

Η Γαλλίδα Λιου είχε φέρει στα ίσια το σκορ ομάδων με 2-2, μετά αγωνίστηκε σαν τέταρτη αθλήτρια η, επίσης, Γαλλίδα Μπερτό, αντικαθιστώντας τη Φωτιάδου και με ανατροπή διαμόρφωσε το τελικό 3-2.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα ΑΕΚ-Σάρισες Φλώρινας 2-3:
Ανέ Σαλπίν-Χρυσή Φωτιάδου 3-0 (11-4, 12-10, 11-4)
Μαρία Τσαπτσίνος-Λιου Τζούντιθ 1-3 (5-11, 5-11, 11-6, 10-12)
Έμιλι Μπόλτον-Ρομάν Λε Σκουρ 1-3 (6-11, 14-12, 2-11, 12-14)
Σαλπίν-Λιου 3-1 (11-5, 8-11, 11-6, 11-6)
Τσαπτσίνος-Μάριον Μπερτό 2-3 (11-6, 11-8, 4-11, 5-11, 9-11)

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τη Λιθουανή Πασκαουσκίνε στη σύνθεσή της, αλλά με τις δύο άλλες νεοαποκτηθείσες ξένες, την Ισπανίδα Ντβόρακ και τη Σουηδέζα Σέλμπεργκ, ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό με 3-1. Η Ντβόρακ επιβλήθηκε της Ολλανδέζας Τιμίνα με 3-0 σετ και της Τόλιου με 3-1, ενώ η Σέλμπεργκ νίκησε την Τόλιου με 3-1.

Για τον Παναθηναϊκό, το θετικό αποτέλεσμα έφερε η Τέρπου, νικώντας 3-0 σετ την Κιούφη.

Ο αγώνας του ΔΑΟ Ταύρου με το Πέρα Αθηνών δυστυχώς τέλειωσε άδοξα. Στο γυμναστήριο διαπιστώθηκε ότι το Πέρα είχε ασφράγιστα τα δελτία των αθλητριών του κι, έτσι, δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί. Το φύλλο αγώνα έκλεισε σε βάρος του με 3-0, υπέστη μηδενισμό και από εκείνη τη στιγμή άρχισε η προσπάθεια να λυθεί το θέμα μέχρι τα κυριακάτικα ματς και να μην υπάρξει δεύτερος μηδενισμός και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Στην Α1 γυναικών:
Πέρα Αθηνών-ΔΑΟ Ταύρου 0-3 α.α.
AEK-Σάρισες Φλώρινας 2-3
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1
Ρεπό είχε η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 1 αγωνιστική):
1. ΔΑΟ Ταύρου 2
-. Ολυμπιακός 2
-. Σάρισες Φλώρινας 2
4. AEK 1
-. Παναθηναϊκός 1
6. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 0
-. Πέρα Αθηνών 0 (με μηδενισμό)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x