Euroleague

Νίκησε Βιλερμπάν και παραμένει πρώτη η Ζαλγκίρις

Επιστροφή στις νίκες για την Ζαλγκίρις, 83-74 την Βιλερμπάν στην Λιόν για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μακριά από το Κάουνας, δεν… χάνει!

Η Ζαλγκίρις πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος στην Ευρωλίγκα εκτός έδρας, επικρατώντας 83-74 της Βιλερμπάν στην Γαλλία, αφήνοντας την σε ρεκόρ 0-3. Έτσι, οι παίκτες του Μάρτιν Σίλερ, με πέντε νίκες και μία ήττα, θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτή την εβδομάδα.

Κορυφαίοι για τους νικητές που επέστρεψαν από το -9 του πρώτου ημιχρόνου, οι Γκριγκόνις και Λεκάβιτσιους με 25 και 13 πόντους αντίστοιχα, 11 πόντους και 7 ασίστ πρόσθεσε στην συγκομιδή τους ο Γουόκαπ. Εξαιρετικός για την γηπεδούχο ο Γιαμπουσέλ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ 18 είχε ο Καουντί.

Το ματς:

Παρά την απραξία δύο εβδομάδων, η Βιλερμπάν μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 16-9 στο 7’, χάρη στους Φαλ και Καουντί. Οι γάλλοι κέρδιζαν τις μάχες των ριμπάουντ, ήταν πιο δημιουργικοί και κυριαρχούσαν στις δυο ρακέτες, με αποτέλεσμα να φτάσουν την διαφορά στο +10 (23-13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με τους Γκέμπεν και Χέιζ να σκοράρουν, η Ζαλγκίρις μείωσε σε 29-26 στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ ο Γουόκαπ νοικοκύρεψε αρκετά το παιχνίδι της. Παρόλα αυτά, η Βιλερμπάν είχε και πάλι πολλές λύσεις και προηγήθηκε 50-41 στην ανάπαυλα.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου ήταν άκρως παραγωγικό, οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμό στην επανάληψη. Η Βιλερμπάν έμεινε από λύσεις και δυνάμεις, λόγω και της αποχής από τους αγώνες, έκανε πολλά λάθη και έτσι οι φιλοξενούμενοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκριγκόνις, «ροκάνισαν» σιγά-σιγά την διαφορά και μείωσαν σε 60-57 στο 30’. Με τρίποντο του ίδιου παίκτη μάλιστα, πήραν προβάδισμα 64-62 με έξι λεπτά να απομένουν.

Οι γηπεδούχοι, με τρίποντο του Γιαμπουσέλ, προηγήθηκαν 67-66, 3’:30’’ πριν το τέλος, όμως ο Λεκάβιτσιους απάντησε με 6-0 προσωπικό σερί, για το 72-67 υπέρ των λιθουανών. Η Βιλερμπάν, μείωσε σε 76-73 με τρίποντο του Καουντί, 81’’ πριν το φινάλε, αλλά ο Γκριγκόνις με καλάθι και φάουλ έβαλε μπροστά την Ζαλγκίρις 79-73 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 50-41, 60-57, 74-83.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x