Γενικά

Ο Κορδούτης και η Παπαδημητρίου τους τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Ελπίδων

Νέους πρωταθλητές ανέδειξε στην Ελευσίνα ο μικρός σε ιστορία θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αθλητών έως 21 ετών στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το τρόπαιο για τη σεζόν 2020-2021 σήκωσαν ο Ιάσονας Κορδούτης και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στα 20 χρόνια του, ο αθλητής του Ο.Α. Χανίων έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του και πρόσθεσε αυτόν τον τίτλο στο απλό στην πρωτιά του 2017 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων!

Το πέτυχε, μάλιστα, με επιβλητικό τρόπο, καθώς δεν έχασε σετ από τη 16άδα μέχρι και τον τελικό. Εκεί. όπου νίκησε το πρώτο φαβορί, τον Γεράσιμο Πετρή του Α.Ο. Ταταύλα.

Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά άγει ακόμη το 17ο έτος της ηλικίας της, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο: Να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων και τώρα Νέων γυναικών)! Με επικράτηση 3-2 στον γεμάτο αγωνία τελικό δε, απέσπασε τα πρωτεία από την Ελισάβετ Τέρπου του Παναθηναϊκού, η οποία είχε κυριαρχήσει το 2019 και το 2020.

Στους αγώνες πήραν μέρος συνολικά 92 αθλητές, 61 άνδρες και 31 γυναίκες, από 36 σωματεία της χώρας. Το πρόγραμμα άρχισε και ολοκληρώθηκε με έξι τραπέζια στη σάλα και απόλυτη συνέπεια στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το γυμναστήριο επισκέφτηκε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Μανώλης Κολυμπάδης.

Στον θεαματικό τελικό των Νέων ανδρών συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί, τα οποία φάνηκε να έχουν και την πιο σταθερή απόδοση. Το πρώτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο και κρίθηκε στην παράταση. Στη συνέχεια, ο Ιάσονας Κορδούτης πέρασε την τακτική του, ήταν καλύτερος στα ράλι και κατέβαλε τον Γεράσιμο Πετρή με 3-0 σετ (13-11, 11-5, 11-8).

Ο νέος πρωταθλητής έχασε στα «νοκ άουτ» μόνο ένα σετ κι αυτό στο πρώτο του ματς κόντρα στον Μανώλη Αλαρούπι.

Ο Δουκέρης και ο Μπόσκοβιτς κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Αξιοσημείωτη και η είσοδος στην οκτάδα του παίδα Αλέξανδρου Αλεξόπουλου.

Στις Νέες γυναίκες, ο τελικός είχε σασπένς και πολύ ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις. Η αριστερόχειρας Μαλαματένια Παπαδημητρίου, νούμερο 2 του απλού, προηγήθηκε στο σκορ, μετά βρέθηκε πίσω 1-2 σετ και τελικά επικράτησε στις λεπτομέρειες με 3-2.

Για την επικεφαλής του ταμπλό, την Ελισάβετ Τέρπου, σταμάτησε ένα ζηλευτό σερί με τίτλο στο απλό νεανίδων (2018) και δύο σερί στο απλό Νέων γυναικών (2019 και 2020).

Τα σετ: 11-8, 8-11, 7-11, 11-7 και 11-8.


Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:
1. Ιάσονας Κορδούτης (Ο.Α. Χανίων)
2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)
3. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου)
-. Ζήσης Δουκέρης (Φοίνικας Πειραιά)

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)
-. Ιωάννα Γερασιμάτου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x